Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähi-idässä pian käsillä rauhaan pakottaminen

 

Radio Dein aamu-uutisiin olen tehnyt kevättalvesta heinäkuun alkuun mennessä muun Lähi-idän uutistoimittamisen ohessa sata pääsääntöisesti positiivista, lyhyttä Sykettä Israelista -uutista. Työskennellessä on ollut hienoa syventyä siihen, kuinka paljon täältä on hyvää kerrottavaa. Valitettavasti tuo hyvä hukkuu väkivallan taakse.

Viime päivien karmeat uutiset: kolmen juutalaispojan sieppaus ja murhat sekä ilmeisesti niiden kostaminen palestiinalaispojan murhalla ovat ruokkineet taas sellaisen ilmapiirin, että kostonkierre jatkuu ja pitkään… Nyt ovat olleet saldona muun muassa 150 rakettia kuukauden sisällä näille minunkin kotinurkilleni, Israelin kostoiskut Gazaan, rajut mellakat Jerusalemissa ja myös Israelin pohjoisissa arabiasutuksissa, Länsirannasta ja Gazasta puhumattakaan…

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Tämä oli odotettua heti sen jälkeen, kun juutalaisnuoret siepattiin vajaa kuukausi sitten, mutta harvemmat muistavat, että ilmapiirin kylmenemistä edelsivät – ei vain juutalaisten ”siirtokuntarakentaminen” – vaan palestiinalaisten ”maltillisten” eli presidentti Mahmoud Abbasin Fatah -puolueen ja ääri-islamilaisen Hamasin hallitusliitto. Se vei lopullisesti pohjan viimeiseltä rauhanneuvottelun yritykseltä, jota Yhdysvallat johti tällä erää vuoden verran. Kierre jatkuu…

Tässä Israelin sekä arabinaapurien ja laajennettuna islamilaisen maailman konfliktissa ei näy loppua. Levottomuus kulkee aaltoina eikä inhimillistä ratkaisua ole näköpiirissä, vaikka sitä monet maailman viisaat ovat yrittäneet juntata läpi. Kohta on taas vastassa yksi rauhaanpakottamisen lisäyritys….

 

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)