Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Käsi Raamatulla

 

Ensinnäkin tuo ilmaus tuo mieleen ministerivalat ja oikeussalit. Raamattu muistuttaa siitä, että tulee tehdä oikein ja pysyä totuudessa. Tätä muistutusta tarvitaan jatkuvasti. Luther totesi, että jos kaikki valehtelijat hirtettäisiin, loppuisivat sekä hirttäjät että hirsipuut. Hyvä alku kohti totuudellisuutta on tunnustaa oma valheellisuus.

Toinen syy aiheen valintaan löytyy Raamattuopiston historiasta. Koko järjestö perustettiin Raamatun opettamista varten.

KRS Krito 10.-23.6.

Muutama kuukausi perustamiskokouksen jälkeen syttyi talvisota. Tosipaikan edessä tarvittiin vahvat eväät. Rintamalle lähteville lyötiin käteen Uusi testamentti. Saatesanoina oli presidentti Kyösti Kallion kehotus: ”Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan tätä kirjaa. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingossa ja vainossa että rauhan päivinä ammentaneet Raamatusta elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudesti luovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset. ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakunnan häpeä.”

Nyt elämme toisenlaista aikaa. Monet asiat ovat hyvin, mutta hengellinen hätä lienee suurempi kuin koskaan. Elämme suuren ideologisen murroksen aikaa. Kyse voi olla suuremmasta muutoksesta kuin nyt aavistammekaan. Kristillinen usko ollaan työntämässä syrjään.

Raamattuun tutustuminen on vähentynyt kodeissa, kouluissa ja jopa kirkossa. Hämmentävintä on, että kirkon johdon taholta saatetaan nykyisin sanoa, ettei Raamattu ole ohjekirja. Näin vaikka kirkkojärjestyksessä selvästi sanotaan, että ”kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.”

Käsi Raamatulla -teema haastaa palauttamaan Raamatulle sille kuuluvan aseman. Kyse ei ole vain yhteiskunnasta ja kirkosta vaan meistä jokaisesta. Meitä kutsutaan ottamaan Raamattu hyllystä ja lukemaan sitä.

Tee tänään päätös, jota ei tarvitse katua. Ala lukea Raamattua joka päivä. Saatat yllättyä. Jumalan sana vaikuttaa.

Apostolin mukaan se voi ”antaa sinulle viisautta, niin että pelastut uskomalla Kristukseen Jeesukseen”. Hän jatkaa, että Jumalan Hengestä syntyneet kirjoitukset ovat hyödyllisiä ”opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään”. Eikä tässäkään vielä kaikki. Hän väittää, että ”Näin Jumalan ihmisestä tulee täydellinen ja kaikkeen hyvään kykenevä”. (2. Tim. 3:15-17)

Uskomattomia lupauksia. Meillä on tällaisia mahdollisuuksia käden ulottuvilla. Siis käsi Raamatulle ja Raamattu auki. Hyvää Raamattuopiston juhlavuotta.

Koska kyse on myös talvisodan alkamisen 75-vuotismuistosta, lainaan lopuksi presidentti Kyösti Kallion rukouksena tunnettua rukousta.

Rukous kansamme puolesta.

Taivaallinen Isämme
katso armossasi kansamme puoleen.
Sinä olet luonut sen
ja rakastat sitä.
Sinä näet, että se on
mitä suurimmassa vaarassa.
Siksi rukoilemme Sinua: Herra,
auta meitä hädässämme
äläkä anna meidän hukkua.
Lahjoita kääntymys
synnin ja laittomuuden teiltä,
jotka johtavat kansamme tuhoon.
Herra, armahda meitä.