Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jumalan kädessä on turvallista

 

Lopunajan ennusteiden esittäminen täydennettiin ohjelmilla, joissa näytettiin ihmisiä rakentamassa suojabunkkereita ja hamstraamassa elintarvikkeita selvitäkseen tulevista hirmuajoista.

Kumma kyllä kaikesta tästä ”vouhotuksesta” ei syntynyt sen suurempaa paniikkia. Mutta kylläkin selvästi havaittavaa huolestuneisuutta ja neuvottomuutta ympäri maailmaa.

KRS Krito 10.-23.6.

Vuoden 2012 viimeisten kuukausien aikana kun keskustelu Mayakalenterin mahdollisesti ennustamasta maailmanlopusta kävi kuumimmillaan tuli kerta toisensa jälkeen syvästi kiitollinen ja rauhallinen mieli tiedosta, että Jumalan kädessä on turvallista. Tapahtuu mitä tapahtuu.
Evankeliumissa Luukkaan mukaan (21:5-38) saamme tietoa lopun ajan kauhistuttavista merkeistä ja siitä, miten kansat ovat ”ahdistuksen ja epätoivon vallassa. Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät”.

Me kristityt voimme kaiken kauhun ja ahdistuksen keskellä tuntea kiitollisuutta ja iloa. Sillä ”silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilven päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan”. Siksi Jeesus kehottaakin: ”Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.”

Kaiken kaikkiaan voimme olla varmoja monesta ajan loppumiseen liittyvästä asiasta. Voimme olla varmoja, että aika joskus loppuu. Voimme olla varmoja, ettei kukaan Jumalan lisäksi tiedä milloin se aika koittaa. Voimme olla varmoja, että meille annetaan vastaansanomattomia merkkejä ennen ajan loppumista. Voimme olla varmoja, että huijareita ilmestyy.

Mutta ennen kaikkea: tapahtui mitä tahansa milloin tahansa, voimme olla varmoja, että kaikki on isämme Jumalan kädessä. Me saamme ja me voimme olla rauhallisin mielin. Me voimme rohkeasti nostaa päämme pystyyn vakuuttuneina siitä, että vapautuksemme on lähellä.
Paremmin ei voisi olla. Paremmilla eväillä emme voisi siirtyä Herran vuoteen 2013. Siunattua uutta vuotta kaikille!