Elä uskosi mukaisesti

 

Elä uskosi mukaisesti
Elisabeth Wales/Unsplash

Tänään haluan muistuttaa meitä kaikkia ylösnousemuksen todellisuudesta kristittyjen arkielämässä. Aivan liian usein elämme niin kuin ei mitään olisi tapahtunut, niin kuin Jeesuksen ylösnousemusta ei olisi tapahtunut. Mutta se tapahtui (vaikka se kuulostaakin hullulta, eikö vain?), joten elä uskosi mukaisesti. Sitähän sinä haluat, eikö vain?

Olemme siis aina turvallisella mielellä, vaikka tiedämmekin, että niin kauan kuin tämä ruumis on kotimme, olemme poissa Herran luota. Mehän elämme uskon varassa, emme näkemisen. (2. Kor. 5:6-7)

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Sinä siis haluat elää uskosi mukaisesti. Miten se sitten tapahtuu? Hyvä, kun kysyit, ystäväni. Vastaus on todella yksinkertainen ja varmaan tiedätkin sen. Mutta me kaikki unohdamme sen välillä ja sitten ihmettelemme, miksi kaikki tuntuu niin masentavalta.

Elä uskosi mukaisesti

No, mikä se sitten oikein on? Miten voit elää niin kuin uskot? Muistuta itseäsi päivittäin ylösnousemuksen todellisuudesta ja sitten elä uskosi mukaisesti. Eli ylistä Jumalaa, kiitä häntä kaikesta, mitä hän on tehnyt ja tulee tekemään. Tehdessämme näin saamme toivoa toivon päälle ja tämä muuttaa kaiken.

Liian usein jämähdämme pitkäperjantaihin ja jatkamme anomista ja pyytämistä muistamatta ja kunnolla uskomatta, että Kristus on ylösnoussut. Kaikki Jumalan lupaukset ovat voimassa tänään ja aivan jokainen niistä on tarkoitettu myös sinulle. Joten ei tarvetta apatiaan, äläkä ainakaan perusta uskoasi tunteisiisi. Sinut on kutsutte elämään niin kuin uskot ei niin kuin tunnet. Sillä tunteet tulevat ja menevät, mutta Jumalan Sana pysyy iankaikkisesti.

Joten elä uskosi mukaisesti, muistuta itseäsi ylösnousemuksen paikkansa pitävyydestä päivittäin. Elä armossa, nauti Jumalan rakkaudesta ja valitse ilo Herrassa. Tämä on sinun hyvä osasi Jumalan lapsena. Kyllä, rukoile, mutta rukoile niin kuin uskot. Rukoile voimallisesti, rukoile Herran ilossa, rukoile toivossa. Elä uskossa, armossa ja rakkaudessa. Sillä kaikki ne ovat sinun Jeesuksessa Kristuksessa.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.