Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomalainen kohtaa seurakunnan tyypillisimmin joko mediassa tai hautausmaalla

Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi

 

Tähän aikaan vuodesta kaikki tuntuvat juoksevan pää kolmantena jalkana yrittäen epätoivoissaan saada aikaan juuri sen oikean joulun. Metrin pituiset ostos- ja tehtävälistat odottavat toteuttaajaansa. Haluamme juuri tästä joulusta parhaimman tähän astisista tai ehkä jopa täydellisen. Kaikki tämä hössötys voi olla kuitenkin hyvin stressaavaa. Siksi haluankin tuoda valmisteluihisi ripauksen armoa. Minun neuvoni sinulle on: Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi.

Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi

Kuitenkaan edes mittavat jouluvalmistelumme eivät tee joulua. Joulustanne ei tule täydellistä, vaikka toteuttaisitte toistenne jokaisen toiveen. Et myöskään löydä joulun perimmäistä merkitystä täpötäysistä ostoskeskuksista tai hiennoimistakaan pippaloista. Jeesus tuli ja yhä tulee nöyrästi ja hiljaa luoksemme. Joten pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämessäsi. Tulet aivan varmasti siunatuksi.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

Iloitse, tytär Siion!
Riemuitse, tytär Jerusalem!

Katso, kuninkaasi tulee.
Vanhurskas ja voittoisa hän on,
hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla,
aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.
(Sakarja 9:9)

Jeesus ei tullut täyttämään toiveitamme…

Jeesus ei tullut täyttämään toiveitamme. Hän tuli jotain paljon suurempaa ja parempaa varten. Jeesus tuli täyttämään toivomme. Ja tämä toivo ei ole vain toteutuneita toiveita tai tavaraa, jota emme tarvitse. Jeesus kutsuu meidät iankaikkisen toivoon. Toivoon, joka vakuuttaa, että Jumala todellakin rakastaa meitä niin paljon, että hän lähetti Jeesuksen pelastamaan meidät.

Jesaja taas sanoo:
– Iisain juuresta nousee verso,

joka kohoaa kansojen hallitsijaksi.
Häneen kansat panevat toivonsa.
(Room.15:12)

J.I. Packerin sanoin ”Joulun sanoma on se, että turmeltuneelle ihmiskunnalla on toivoa  – toivoa armahduksesta, toivoa rauhasta Jumalan kanssa, toivoa kirkkaudesta – sillä Isän tahdosta Jeesus tuli köyhäksi, syntyi tallissa, jotta 30 vuotta myöhemmin hän voisi kuolla ristillä.”

…vaan toivomme

Toiveiden ja toivon välillä on suuri ero. Toteutuneet toiveet pitävät meidät tyytyväisinä päivän loppuun. Sen sijaan toteutunut toivo pitää meidät tyytyväisenä iankaikkisuuden loppuun. Joten pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi. Nouse kaiken kaupallisuuden yläpuolelle ja anna Pyhän Hengen tehdä ihmeellistä työtään sinussa.

Toivon Jumala täyttäköön ilolla ja rauhalla teidät, jotka uskotte, niin että teillä Pyhän Hengen voimasta olisi runsas toivo (Room. 15:13).

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.

Pysy rauhallisena ja anna Jeesuksen syntyä sydämeesi
Diego PH/Unsplash