Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ylivieskalaiset viettivät pääsiäisyön messua palaneen kirkon raunioilla

 

Pääsiäisyön messun Ylivieskan kirkon raunioilla toimittivat Timo Määttä, Samuel Salmi ja Kari Tiirola. Kuva: Ylivieskan seurakunta.

Kristillistä toivoa ei voi tuli kuluttaa, muistutti piispa Samuel Salmi pääsiäisyön messussa.

Ylivieskan seurakunnan pääsiäisyön messua vietettiin kirkkopalon jälkeen puoliltaöin. Paikalle kerääntyi yli 500 henkeä. Messun toimittivat Oulun piispa Samuel Salmi, Ylivieskan kirkkoherra Timo Määttä ja lääninrovasti Kari Tiirola.

Piispa Salmi ilmaisi puheessaan surunsa siitä, että ylivieskalaisten sukupolvien ajalta rakas kotikirkko on nyt savuavana todellisuutena. Piispa muistutti kuitenkin, että savuavien raunioiden äärellä ollaan kuitenkin Jumalan suurten tekojen äärellä, kun muistellaan pääsiäisaamun ihmettä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Juuri nyt kristikunta maan ääristä toiseen laulaa ylistystä Herralle. Hän on läsnä meidän kanssamme eikä kristillinen toivo milloinkaan häviä keskeltämme. Sitä ei voi tuli kuluttaa. Sitä ei voi kenenkään teot hävittää.”

Vuonna 1786 rakennettu Ylivieskan kirkko paloi pääsiäislauantain iltana 26.3. täysin. Palo oli tahallaan sytytetty, ja poliisi on pidättänyt yhden henkilön epäiltynä palosta.

”Seurakunta ei ole loppujen lopuksi kiinni rakennuksissa”

Kirkkoherra Timo Määttä kuvaili Ylelle, että ”sydän itki”, kun hän saapui paikalle, ja kirkko oli täysin liekeissä.

”Samalla mielessä oli myöskin se, että seurakunta ei ole loppujen lopuksi kiinni rakennuksissa ja kiinteistöissä. Taivaan Isän avulla tästäkin selvitään ja elämä jatkuu, vaikka sydän itkee”, Määttä sanoi.

”Meillä on tämä uutinen, joka on suuri valtakunnan uutinen, mutta kirkolla on vieläkin suurempi uutinen tiedotettavana. Se on se vanha ja tuttu: Kristus on ylösnoussut. Se on kaikkein tärkein uutinen. Vaikka kirkko on palanut ja menetetty, Kristus on ylösnoussut ja se on elämän ja toivon viesti”, Määttä sanoi Ylelle.

 
artikkelibanneri Uusi Tie