Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pakistanin iskussa kuoli ainakin 72 – Lahoren sairaalojen kapasiteetit ylittyneet

 

Lahoren Gulshan-e-Iqbal-puisto joulukuussa 2009. Kuva: Adnanrail/Wikimedia Commons

Terroristit iskivät keskelle kristittyjen pääsiäisenviettoa Pakistanin Lahoressa sunnuntaina 27.3.

Kristittyjä vastaan suunnatussa itsemurhapommituksessa Pakistanin Lahoressa kuoli ainakin 72 ihmistä. Loukkaantuneita on noin 300. Iskut toteutettiin Gulshan-e-Iqbalin puistossa, jonne kristityt olivat kokoontuneet pääsiäisen viettoon sunnuntaina. Jamatuul Ahrar eli Pakistanin Taleban on ilmoittanut olevansa iskujen takana.

Kristillinen ihmisoikeusjärjestö Christian Solidarity Worldwiden (CSW) lähteiden mukaan Lahoren sairaalojen kapasiteetit ovat ylittyneet. Iskujen uhrit kärsivät erilaisista vakavista vammoista ja tarve verenluovutukselle on ollut äkillinen. Monet lapset ovat joutuneet kaaoksen vuoksi eroon vanhemmistaan ja ainakin yksi nuori poika on menettänyt sekä molemmat vanhempansa että veljensä ja siskonsa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Uskonnollisia vähemmistöjä vastaan tehdyt iskut ovat lisääntyneet Pakistanissa viime vuosina. Maaliskuussa 2015 Lahoren Youhanabad-alueella kahden kirkon pommituksessa kuoli 17 ihmistä ja 70 loukkaantui. Syyskuussa 2013 iskettiin kirkkoon Peshawarissa. Iskussa kuoli 81 ihmistä ja yli sata loukkaantui.

Pakistanin 200 miljoonasta asukkaasta noin 2 prosenttia on kristittyjä. Kristittyjen vainoja seuraavan Open Doors -järjestön mukaan Pakistan sijoittuu kuudenneksi kristittyjä vainoavien maiden World Watch -listalla.

 
artikkelibanneri Uusi Tie