Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Yli tuhat vapaaehtoista järjestää suomalaisten merimieskirkkojen joulumyyjäisiä

 

Kuva: Suomen Merimieskirkko ry

Suomesta lähtivät eilen matkaan viimeiset kontit, jotka päätyvät suomalaisten merimieskirkkojen joulumyyjäisiin. Niissä odotetaan vierailevan yli 50 000 kävijää.

Perinteiset joulumyyjäiset alkavat Euroopassa ensi viikolla.

Merimieskirkkoja valjastetaan parhaillaan tunnelmallisiksi joulumaiksi, joissa on aidon kyläkaupan ja joulutorin tuntua.

SRO neliöb. 10-16.6.

Ensimmäiset kontit Suomesta ovat saapuneet perille, viimeiset lähtivät matkaan eilen, 9.11.2017.

Merimieskirkkojen myyjäisistä voi ostaa esimerkiksi perinteisiä, suomalaisia joululaatikoita, glögejä, hilloja, ruisleipiä, makkaroita, kala- ja porosäilykkeitä, makeisia sekä muita Suomessa valmistettuja tuotteita.

Myyjäisten sarja on sekä henkilökunnalle että apureille kuukausien valmistelun tulos.

Eri tehtäviin osallistuu noin 200 vapaaehtoista kussakin maassa.

Kaikkien aikojen ensimmäiset Merimieskirkon joulumyyjäiset järjestettiin Hampurissa 17.11.1962. Tuolloin tarjolla oli suomalaista lasia, tuohitöitä, aitoja talonpoikaisesineitä, ryijyjä ja täkänöitä.

Joulumyyjäiset ovat yhä tärkeä varainkeruutilaisuus, mutta ennen kaikkea suomalaisia ja Suomen ystäviä yhteen kokoava tapahtuma.

Merimieskirkon myyjäiset ovat Ateenassa 1.–2.12., Brysselissä 29.11.–3.12. & 6.–10.12., Hampurissa 17.–19.11. & 24.–26.11., Lontoossa 21.–26.11. ja Rotterdamissa 17.–19.11. & 24.–26.11.

Rotterdamin merimieskirkko on mukana myös Amsterdamin joulutorilla 1.–2.12.

Suomen Merimieskirkko ry tekee yhdessä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanssa ja sen tunnustuksen mukaisesti kristillistä, sosiaalista, kulttuurillista ja diakonista työtä merenkulkijoiden, ulkomailla olevien ja olleiden suomalaisten parissa sekä toteuttaa kansainvälistä kristillistä työtä Suomen satamissa.