Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kolmannes Amerikan protestanttisista kirkossakävijöistä ei tunne Billy Grahamin palvelutyötä

 

Kuva: Billy Graham Evangelistic Association

Maailmankuulu 99-vuotias evankelista Billy Graham tunnetaan laajasti Yhdysvalloissa. Hän piti ensimmäiset evankeliointikokoukset jo 1940-luvun lopulla. Grahamin työ on vaikuttanut miljoonien ihmisten elämään.

Evankelista Billy Graham saavutti kunnioitettavan 99 vuoden iän 7.11.2017. Billy Grahamin työllä on ollut maailmanlaajuinen merkitys. Graham on todennäköisesti puhunut useammalle ihmiselle kasvotusten kuin kukaan toinen henkilö historiassa. Arvioidaan, että hän on julistanut evankeliumia 215 miljoonalle ihmiselle. Lisäksi sadat miljoonat ihmiset ovat kuulleet, nähneet tai lukeneet hänen julistustaan erilaisten medioiden välityksellä.

LifeWay-tutkimuksen mukaan Billy Graham on Yhdysvaltojen tunnetuin julistaja. Lähes puolet (48 %) amerikkalaisista protestanteista, jotka käyvät vähintään kerran kuukaudessa kirkossa, ovat nähneet Grahamin julistavan televisiossa. Joka kymmenes heistä on osallistunut johonkin Grahamin missiotapahtumaan. Asiasta uutisoi Billy Grahamin vuonna 1956 perustama Christianity Today -lehti.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Tutkimukseen osallistui tuhat protestanttista krisitittyä. Tutkimukseen osallistuneista kaksi kolmesta on ollut jollain tavoin tekemisissä Billy Grahamin palvelutyön kanssa.

  • 48 % on katsonut Billy Grahamin julistusta televisiosta
  • 18 % on kuunnellut hänen julistustaan radiosta
  • 15 % on lukenut hänen kirjojaan
  • 14 % on lukenut hänen sanomalehtikolumnejaan
  • 11 % on osallistunut Billy Grahamin missiotapahtumiin
  • 8 % on katsonut Grahamin julistusta verkon kautta

Tutkimuksen mukaan 33 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ei ole ollut missään tekemisissä Billy Grahamin palvelutyön kanssa. Heistä yli puolet (51 %) on 18-34-vuotiaita.

Billy Graham tunnetaan melko laajasti myös Suomessa. Viime elokuussa tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Helsingin olympiastadionilla järjestettiin Missio Helsinki-tapahtuma, jossa Billy Graham oli pääpuhujana.

Billy Graham Evangelistics Association valmistautuu juhlimaan satavuotiasta Billy Grahamia. Juhlan kunniaksi järjestö julkaisee ensi vuonna viikottain todistuksia Grahamin työn vaikutuksista eri ihmisten elämässä. Järjestön verkkosivuilla on mahdollisuus kertoa oma tarinansa.

 

Aiheet