Yli puolet amerikkalaisesta kirkkokansasta ei tunne lähetyskäskyä

Jeesuksen sanat ovat vieneet kristittyjä ympäri maailmaa auttamaan ja kertomaan evankeliumia. Kuva Fidan kummikohteesta Sri Lankasta. Kuva: Fida

Jeesuksen antama lähetyskäsky ei ole tuttu varsinkaan nuorille amerikkalaiskristityille.

Hiukan reilu puolet kirkossa käyvistä amerikkalaisista on tietämättömiä Raamatun lähetyskäskystä, ilmenee tutkimuskeskus Barnan ja Seed Companyn yhteisestä raportista. Asiaa tiedusteltiin viime syksynä noin tuhannelta vastaajalta, joista 51 prosentille lähetyskäsky oli vieras käsite.

Lähetyskäsky löytyy Matteuksen evankeliumin luvun 28 lopusta. Siinä Jeesus kehottaa ennen taivaaseen astumistaan seuraajiaan julistamaan ilosanomaa ja tekemään opetuslapsia kaikkialla maailmassa.

Parhaiten kohdan tuntevat Raamattua säännöllisesti lukevat, yli 40-vuotiaat evankeliset. Heikoimmin se tunnetaan nuorimpien kirkossakävijöiden parissa.

Raportti pitää amerikkalaisen seurakuntaväen verrattain heikkoa lähetyskäskyn tuntemusta yllättävänä. Lisäksi toisin kuin voisi luulla lähetyskäsky ei ole tuttu edes toiselle puolikkaalle vastaajista, vaan ainoastaan 17 prosenttia tuntee sen. Kun mukaan otetaan ne, jotka ovat kuulleet lähetyskäskystä jotakin, päästään 25 prosenttiin.

Raportin mukaan tuloksia voi selittää osaltaan termi lähetyskäsky. On mahdollista, että lähetysasiasta puhutaan seurakunnissa mutta lähetyskäskyyn viitataan aiempaa harvemmin. Näin termi jää ihmisille vieraaksi.