Yksinäisyyttä helpottamaan suunniteltu Kaverisovellus julkistetaan ensi viikolla

 

Kaverisovelluksen kautta esimerkiksi koiranomistajat voivat löytää ulkoilutusseuraa. Kuvituskuva: Sari Savela

Porvoon suomalainen seurakunta on mukana Kaverisovellus-hankkeessa, joka julkistetaan 13. syyskuuta Porvoossa.

Kaverisovellus on digitaalinen kohtaamispaikka aikuisille uuden ystävän löytämiseen. Kaverisovellus ja mukaan lähteneet kumppanit ovat sopineet yhteistyöstä pääpainona pandemian aiheuttaman yksinäisyyden kokemisen helpottaminen.

Joka kolmas suomalainen kärsii yksinäisyydestä. Porvoolaisen Arla Joensuun kehittämä Kaverisovellus auttaa etsimään samanhenkisiä ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevia ystäviä. Porvoon suomalainen seurakunta sekä Lasten ja nuorten keskus ry (LNK) ovat mukana hankkeessa. Muita Kaverisovelluksen kumppaneita ovat muun muassa Lähde mukaan -liike ja kaikki sen toimijat, Setlementtiasunnot ja Suomen Punainen Risti.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Kaverisovellus on ollut testikäytössä kesästä lähtien. Itäväylä-lehden mukaan testiversiota on otettu käyttöön jo yli 500 kertaa. Sovelluksen kehittäjä Arla Joensuu kertoo Itäväylä-lehdessä löytäneensä Facebookin ystäväryhmistä testikäyttäjiä sovellukselle. Sovelluksen käyttäjäksi kirjautui hyvin eri tilanteessa olevia ihmisiä: maahanmuuttajia, pienten lasten vanhempia, kaveria liikunta- tai kulttuuriharrastuksiin kaipaavia, seuraa etsiviä ikäihmisiä ja koiranulkoilutusseuraa haluavia.

Tavoitteena on saada Kaverisovellukselle 15 000–150 000 käyttäjää vuoden loppuun menneessä.