Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

World Visionin vapaaehtoisten tekemät käsinuket pääsevät näytille Jyväskylässä

 

Näyttelyn jälkeen käsinuket lähetetään World Visionin kummilapsille Ruandaan, Keniaan, Ugandaan, Kambodzaan ja Peruun. Kuva: World Vision

Suomen World Vision tuo Suomen käsityön museon näyteikkunaan esille hyvää mieltä tuovia käsinukkeja. World Visionin vapaaehtoisten taiteilemat käsinuket ovat esillä museon näyteikkunassa Kauppakadulla Jyväskylässä 22.9.2020–2.2.2021.

”Koronavirus iskee pahiten kaikkein haavoittuvimpiin lapsiin ja aikuisiin. Pandemian levitessä ajatuksemme ovat paitsi täällä Suomessa myös apua tarvitsevien perheiden luona kehitysmaissa”, kertoo Oona Rintala Suomen World Visionista. ”Haastavina aikoina haluamme ilahduttaa lapsia, jotka elävät vaikeissa oloissa. Pyysimme vapaaehtoisiamme taiteilemaan käsinukkeja.”

Käsinuket ovat museon näyteikkunassa 22.9.-2.2.2020, minkä jälkeen ne ja  monet muut suurella sydämellä valmistetut nuket jatkavat matkaansa ilahduttamaan World Visionin kummilapsia Ruandaan, Keniaan, Ugandaan, Kambodzaan ja Peruun. Hyväntekeväisyystempauksessa tehtyjä käsinukkeja voidaan käyttää opetuksen – ja lastenkerhotoiminnan tukena. Nuket voivat auttaa lapsia myös tunteiden käsittelyssä ja piristää heitä pandemian keskellä.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

”Näissä nukeissa asuu voimakas toivo, sillä ne syntyvät, kun auttavaiset suomalaiset kantavat huolta kaukana asuvista ja äärimmäisessä köyhyydessä elävistä lapsista”, Rintala kertoo. World Visionin kummilapsitoiminnassa on mukana monia vannoutuneita käsityöharrastajia, ja kummilapsi onkin ollut oiva kohde, jota omilla kädentaidon tuotoksilla voi ilahduttaa. ”Moni laittaakin postin mukaan kestositeitä, kangaskasseja tai sukkia”, Rintala kertoo kummitoiminnasta.

Suomen World Vision auttaa äärimmäisessä köyhyydessä eläviä lapsia ja puolustaa heidän oikeuksiaan. World Vision -kummien tuki muuttuu kehitysmaissa puhtaaksi vedeksi, ravinnoksi, koulutukseksi ja lastensuojeluksi. Apua annetaan siellä missä tarve on suurin uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Suomen World Vision on itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä.

Näyttelyyn liittyviä tapahtumia

Valon kaupungin aikaan 26.–28.11. Suomen käsityön museo on avoinna to-pe klo 11–22 ja la 11–18.  Torstaina 26.11. klo 18–20 Suomen World Visionin markkinointipäällikkö Oona Rintala ohjaa sorminukkekäsityöpajan, jossa valmistetut nuket lähetetään muiden käsinukkien mukana kehitysmaihin vuoden 2021 alussa.

Valon kaupungin aikaan perjantaina korjataan vaatteita käsityölaneissa ja taiteilija Ilona Rista kertoo kahdella luennollaan, kuinka on taltuttanut teknologian taiteeseensa ja esittelee Puureliefi ja digitaaliset leikit -näyttelyä. Lauantaina tutkija Leena Jääskeläinen esittelee Perinteen lumo -näyttelyn.

Koronatilanteen vuoksi Suomen käsityön museon tapahtumiin pitää ilmoittautua etukäteen verkossa.