World Visionin 30 tunnin paasto Kanadassa

 

Huhtikuun 16.–17. päivinä yli 100 000 kanadalaisnuoren odotetaan paastoavan yli vuorokauden eli 30 tuntia osallistuakseen tällä tavoin taisteluun maailman nälkäongelmaa, köyhyyttä ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan.

Paasto on Kanadan World Vision -järjestön hanke, jossa yli 100 000 nuorta auttaa kehittyvien maiden lapsia ja perheitä, joilla ei ole ruokaa tai puhdasta vettä. Kolmikymmentuntinen paasto on Kanadan laajin ja pisin yhtäjaksoinen nuorisotapahtuma, johon osallistuvat ovat koko tempauksen ajan syömättä: jotta voivat kokea itse, miltä nälkä tuntuu. 

Kanadan World Vision kertoo verkkosivuillaan, että tänä vuonna nuorilla on mahdollisuus osallistua tempaukseen eri puolilta maata Internetin kautta. Famine.ca-sivustolle voi lähettää omia viestejä, sen avulla voi olla yhteydessä toisiin nuoriin ja sieltä voi katsella videoita. Nuorilla on siis mahdollisuus nähdä, miten Famine-rahasto tukee erilaisia avustusohjelmia maailman köyhyyden poistamiseksi.
– Kun nuoret ovat mukana Famine-sivustolla, he pääsevät liittymään maanlaajuisesti toisten nuorten joukkoon ja tietävät näin olevansa osa suurta yhteiskunnallista liikettä, joka haluaa muuttaa maailmaa ja tehdä siitä terveemmän paikan miljoonille köyhyydessä eläville lapsille ja perheille, sanoo T. J. Grant, joka johtaa tempausta.

Dei Neliöb. 4.-7.3.

Vaikka paastotempauksia on järjestetty jo vuosikymmeniä, idea ei ole menettänyt houkuttelevuuttaan. Viime vuonna nuoret keräsivät tempauksella neljä miljoonaa Kanadan dollaria — nyt tavoite on viisi  miljoonaa. Tuki kohdistetaan Kongon demokraattiseen tasavaltaan seksuaalisen väkivallan vähentämiseksi, Filippiineille konfliktiarkojen alueiden lasten auttamiseksi sekä  Haitin avustamiseen ja pitkäaikaisen kehityksen turvaamiseen  siellä.

Kansainvälinen World Vision -verkosto on maailmanlaajuisesti luotettu kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun toimija sekä esimerkiksi yksi Maailman elintarvikeohjelman (WFP) tärkeimmistä järjestökumppaneista.

Vuonna 1983 perustettu Suomen World Vision on yksi kansainväliseen verkostoon kuuluvista lähes sadasta kansallisesta järjestöstä. Suomen World Vision on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen. Ulkoasiainministeriön lisäksi toimintaa tukevat 13 000 suomalaista kummia ja iso joukko muita yksityisiä tukijoita.

 
Päivä artikkelibanneri syksy 2023