Wayne Rooney: ”Risti kertoo uskoni”

 

Wayne Rooney

Jalkapallon MM-kisalähetysten välityksellä suomalaisten olohuoneissa vieraileva Englannin maajoukkueen hyökkääjä Wayne Rooney liittyi eilen uskonsa julkisesti tunnustavien jalkapallotähtien joukkoon. Rooney paljasti, miksi hän kantaa kaulassaan suurikokoista ristiä ja rukousnauhaa.

Englannin tähtihyökkääjän Wayne Rooneyn tunnustukset uskonnollisesta vakaumuksestaan keskeytettiin kuitenkin tylysti Englannin maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Etelä-Afrikassa.

Rooney oli juuri kertonut toimittajille, miksi hän pitää suurta ristiä ja rukousnauhaa kaulassaan otteluiden ulkopuolella.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Olen pitänyt niitä ylläni noin neljä vuotta eikä niitä huomata, koska tavallisesti harjoituksia ei juuri katsella. Tietenkään en voi käyttää niitä otteluissa. Tämä on uskontoni, Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen hyökkääjä kertoi toimittajille Iltasanomien ja Helsingin Sanomien kisoja seuraavan MM2010-verkkojulkaisun mukaan.

Englannin jalkapalloliiton mediapäällikkö Mark Whittle keskeytti Rooneyn puheen eikä antanut jalkapallotähden puhua uskostaan enempää.

– Emme harrasta uskontoja, Whittle perusteli.

Wayne Rooney kuuluu Englannin katoliseen kirkkoon. Jalkapallokentällä häntä ei tunneta varsinaisena ”pyhäkoulupoikana”. Sen sijaan hyökkääjä on tullut taitojensa ohella tunnetuksi tulistuvasta tempperamentistaan ja toisinaan tarpeettomankin kovista otteistaan.

Lue myös: ”Usko esillä jalkapallon MM-kisoissa”