Vuodesta 1905 toiminut eduskunnan Raamatturyhmä järjestäytyi – puheenjohtajaksi Sari Tanus ja varapuheenjohtajaksi Pekka Aittakumpu

 

Pekka Aittakumpu ja Sari Tanus

Eduskunnan Raamatturyhmä järjestäytyi uuden eduskuntakauden alkaessa, ja 27.4. puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sari Tanus (Kristillisdemokraatit) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Pekka Aittakumpu (Keskusta).

Suomalainen uskonnonvapauslaki on tänä vuonna 100-vuotias. Eduskunnan Raamatturyhmä painottaa, että uskonnon, omantunnon ja vakaumuksen vapaus on merkittävä ihmisoikeus ja perusvapaus, joka on suuri kansallinen rikkaus.

Eduskunnan Raamatturyhmä on eduskunnan vanhin edelleen toimiva kerho. Sen satavuotinen historia juontaa jo autonomian ajalta, vuodesta 1905. Ryhmä toimii ekumeenisesti.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kerran viikossa kokoonnutaan Viikkopaussiin, joka on avoin kaikille eduskunnassa työskenteleville. Tarkoitus on tarjota kansanedustajille ja eduskunnan työntekijöille mahdollisuus hiljentymiseen ja hartauden harjoittamiseen. Raamatturyhmä pyrkii tukemaan eduskunnassa työskentelevien jaksamista.

Eduskunnan Raamatturyhmä osallistuu vuosittain Suomen Kansallisen Rukousaamiaisen ja sen yhteydessä pidettävän Arvofoorumi-seminaarin järjestämiseen, jo vuodesta 2015. Ryhmä verkostoituu myös kansainvälisesti parlamenttien välisissä kutsuvierastilaisuuksissa, kuten kansalliset rukousaamiaiset, joita järjestetään jo lähes jokaisessa parlamentissa Euroopassa.