Vuoden kristillinen kirja finalistit julkistettu – joukossa omakohtaista pohdintaa, elämän kipukohtia, teologiaa ja yksi romaani

 

Vuoden kristillinen kirja 2021 -kilpailun kuusi finalistia julkistettiin Turun Kirjamessuilla. Kaikki kuusi teosta ovat eri kustantajilta.

Kilpailuun lähetettiin viitisenkymmentä ehdokasta, joista esiraati puheenjohtajanaan toimitusjohtaja Jouni Lallukka valitsi loppusuoralle päässeet. Lokakuun lopussa Helsingin kirjamessujen aikana piispa Mari Leppänen valitsee Vuoden kristillinen kirja 2021 -voittajan. Koska viime vuonna ei kilpailua järjestetty lainkaan, kustantajat ja omakustanteiden tekijät saivat lähettää ehdolle vuoden 2019 kilpailun jälkeen ilmestyneet sekä vuonna 2020 ilmestyneet ja kuluvana vuonna 14. syyskuuta mennessä ilmestyneet teokset.

Yleisöäänestys on käynnissä 1.–25.10.2021. Voit äänestää kätevästi myös osoitteessa vuodenkristillinenkirja. . Äänestyksen tulos ja Apple Watch -älykellon voittaja julkistetaan 30.10.2021.

SRO-ARK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Tänä vuonna Vuoden kristilliseksi kirjaksi on ehdolla kuusi teosta.

Huovinen Eero: Äitiä ikävä, WSOY
Voiko mikään täyttää äidin jättämää aukkoa? Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen palaa lapsuuteensa ja varhain kuolleen äitinsä muistoon riipaisevan kauniissa muistelmateoksessaan

Korhola Atte: Ovista ja ikkunoista. Matka syvimpään minussa,
Väyläkirjat Kirja sisältää omakohtaisia kivun, ilon, rakkauden ja elämän esseitä, joita kirjoittaja on yleisön pyynnöstä kirjoittanut uusiksi alun perin radiohartauksien ta muiden puheidensa pohjalta.

Pesonen Anni: Credo. Tieni mystiikkaan, Basam Books

Herkän henkilökohtainen kasvukertomus seurailee lapsen, murrosikäisen, opiskelijan, raamatuntutkijan ja seurakuntapapin pohdintoja kristinuskon ydinsisällöistä. Mistä oikeastaan puhutaan, kun sanotaan Jumala? Millaiseksi Jeesuksen merkitys muodostuu?

Pirttiaho Jaakko: Rakkaat raajarikot, Päivä Osakeyhtiö

Elämä ei läheskään aina ole reilua, eikä ahdinko jakaudu tasaisesti. Mutta Jumalan sydän sykkii kiihkeimmin siellä, missä hätä on suurin. Jaakko Pirttiaho puhuu etenkin niille, jotka elämä on rampauttanut. Hän vakuuttaa, että Vapahtajamme on mestari korjaamaan rikkinäisiä.

Sopanen Tapani: Uloskutsutut, Perussanoma Oy

Koronavirus, terrori-iskut, uskovien maallistuminen ja vainot ahdistavat. Toisaalla taas rakkaus, toivo ja muuttumaton evankeliumi tuovat kestävää iloa ja turvaa kaiken myllerryksen keskelle. Tapani Sopasen uutuusromaani vangitsee lukijansa vastaansanomattomalla
otteellaan ensimmäisistä riveistä alkaen.

Turunen Pasi: Kolmiyhteinen Jumala, Kuva ja Sana

Kuinka Jumala voi olla yksi ja samalla kolme? Pasi Turusen kirja tarjoaa ymmärrettävän ja kansantajuisen alustuksen tärkeään aiheeseen Raamatun pyhien kirjoitusten ja oppihistoriankin valossa.