Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Villa Elfvikiin Espoossa aukeaa virtuaalinen Hiljaisuuden polku

 

Villa Elfvik Espoossa on suosittu ulkoilualue. Kuva: Sari Savela

Kirkko Espoossa avaa vappuaattona Hiljaisuuden polun Villa Elfvikin läheiselle luonnonsuojelualueelle.

Polku on suunnattu aikuisille ja sen pääsee kiertämään puhelimeen tai tablettiin ladattavan Citynomadi-sovelluksen avulla.

– Tutkimukset osoittavat, että nykyespoolainen on hengellinen, mutta kaipaa pohdiskelua nimenomaan esimerkiksi luonnossa. Tähän haluamme tarjota Hiljaisuuden polulla vastinetta, kertoo idean äiti, varhaiskasvatuksen ohjaaja Terhi Kuoppala Tapiolan seurakunnasta.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Polku johdattaa rauhoittumiseen

Hiljaisuuden polku aukeaa Elfvikissä vappuaattona 30.4. ja on avoinna koko kevään ja kesän ajan. Polun on suunnitellut yhdessä Kuoppalan kanssa Leppävaaran seurakunnan perhetoiminnanohjaaja Seija Hatakka. Hatakka kiersi keväällä pitkin Villa Elfvikin lähiluontoa ja löysi innoituksen polun 14 eri pysähtymispisteeseen luonnon yksityiskohdista.

– Polku johdattaa rauhoittumiseen ja oman elämän tutkiskeluun. Matkalla saa ehdottomasti myös luontokokemuksen, sillä jokainen polun pysäkki on saanut inspiraation luonnosta kuten kukkaniitystä, puun juurakosta tai purosta.

Sopii kaikille hiljentymistä kaipaaville

Hiljaisuuden polku sopii kenelle tahansa aikuiselle, joka haluaa hiljentyä luonnon keskellä. Polun pysäkit liittyvät laajasti ihmisen elämään niin menneisyyteen, muistoihin, iloihin, rasittumiseen, työssä uupumiseen kuin sairauteen.

– Polulla on lähtökohtaisesti hengellinen sisältö, mutta kieli on runollista eikä sulje ketään pois. Vaikka ei olisi minkään uskontokunnan edustaja, niin polun rukouksiin voi yhtyä runoina.

Hiljaisuuden polkua voi kiertää satunnaisessa järjestyksessä. Citynomadi avaa jokaisessa pysähtymispisteessä Kuoppalan ottaman valokuvan ja Hatakan kirjoittaman mietiskelytekstin, jonka voi lukea tai kuunnella.

*

Villa Elfvikin luontotalo ja sen lähialueet ovat suosittu retkeilykohde. Alueella on useita luontopolkuja ja lintutorni.