Valtakunnansyyttäjä nostaa syytteen kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan

 
Päivi Räsänen

Kuva: Jukka Salmi

Kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) kertoo Facebook-sivullaan saaneensa tänään puhelimitse tiedon, että valtakunnansyyttäjä on päättänyt nostaa syytteen häntä vastaan kolmesta teosta.

– Päätös oli yllättävä, jopa järkyttävä. En katso syyllistyneeni minkään ihmisryhmän uhkaamiseen, panetteluun tai solvaamiseen. Näissä kaikissa on kysymys Raamatun opetuksista avioliitosta ja sukupuolisuudesta, Päivi Räsänen kirjoittaa Facebook-sivullaan.
Räsänen kertoo, että häntä on tänään tiedotettu syytteen nostamisesta. Haastehakemus kolmesta teosta on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen. Räsästä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan vuonna 2004 julkaisusta hänen kirjoittamasta pamfletista Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi. Toiseksi häntä syytetään sosiaalisen median päivityksistä, jotka hän julkaisi 17.6.2019 koskien kirkon osallistumista Pride-tapahtumaan. Päivityksiinsä Räsänen oli laittanut kuvan Raamatun tekstistä, jossa käsitellään homoseksuaalisuutta. Kolmas syyte Räsästä vastaan koskee hänen lausuntojaan Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa joulukuussa 2019.
– Lausunnoistani seuranneissa syytteissä on pohjimmiltaan kysymys siitä, saako Suomessa pitää esillä ja ilmaista vakaumusta, joka pohjautuu Raamatun ja kristillisten kirkkojen perinteisiin opetuksiin. En katso millään tavoin halventaneeni homoseksuaaleja, joiden ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia olen toistuvasti kertonut kunnioittavani ja puolustavani. Raamatun opetus on kuitenkin siinä selkeä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Jumalan tahdon vastaista, Päivi Räsänen toteaa FB-kirjoituksessaan.
Räsänen kertoo kuitenkin lähtevänsä oikeuteen rauhallisin mielin, luottaen siihen, että Suomi on oikeusvaltio, jossa kunnioitetaan perustuslakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa sanan- uskonnonvapautta.
– Olen valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta niin pitkälle kuin on tarve.