Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Viktor Klimenko oli Marskin renki

 

Laulaja-näyttelijä Viktor Klimenkoa huolestuttaa kristillisyyden viihteellistyminen.

Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi?

Perheemme asui Mannerheimin Kirkniemen kartanon naapurissa. Mannerheimin tilalla oli suuret sokerijuurikasviljelmät, ja olin niitä harventamassa. Olin siis Mannerheimilla töissä. Mutta älä kirjoita siihen, että Mannerheim oli silloin jo kuollut (naurua).

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Jos et olisi voinut tehdä musiikkia tai näytellä, minkä uran olisit valinnut?

Kyllä läpeensä taiteellisena ihmisenä olisin ollut joka tapauksessa jossain taiteen muodossa. Suuri haaveeni oli tulla taidemaalariksi. Opiskelinkin kuvataiteita, mutta innostuin näyttelijöistä, koska he olivat kiinnostavampia kuin kuvataiteilijat.

Mikä on parasta loppukesässä?

Olen luonteeltani melankolinen ja mollivoittoinen. Loppukesässä ei ole mitään hyvää. On tulossa surullinen syksy ja kylmä talvi, eläkeläinen ei niitä enää toivo. Vanhempana ei enää rikastu, vaan kuten Raamattu sanoo, emme enää pue mitään päällemme, vaan meitä riisutaan. 

Mikä tässä ajassa ilahduttaa?

Ikuiset sanat: ”Nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne hetki on lähellä”. Kristittyjen pitäisi rohkaistua sillä, että kun tuomiot tulevat, vapautuksen hetki on käsillä.

Entä mikä huolestuttaa?

Kun ihmiset voivat pahoin, kristillisyyttä tarjotaan viihdykkeeksi.

Uskovat ovat täällä, koska me olemme maan suola. Meidän pitäisi elää esimerkillisesti ja näyttää, mikä on yhteiskunta Jumalan säännöillä. Mutta seurakunnatkin ovat maallistuneet ja viihteellistyneet.

Toin tietämättäni ja tahtomattani viihdettä kristillisyyteen tullessani uskoon, olen siis osasyyllinen tähän ilmiöön.

Sinut muistetaan Israelin ystävänä. Millainen paikka Israelilla on tänään elämässäsi?

Israel on kello, jota katsellessa pitäisi ymmärtää, mikä meitä odottaa. Jeesus on tulossa takaisin.

Mikä on rakkain hengellinen kirja?

Iän myötä muut hengelliset kirjat kuin Raamattu menettävät merkityksensä. Muut kirjat ruokkivat sielua ja järkeä, mikä on sekin tärkeää, mutta vain Raamattu ruokkii henkeä.

Ketä suomalaista arvostat erityisesti? Miksi?

Presidentti Niinistöä. Näen, että hänellä on Suomen kohtalosta hätä, jota hän ei voi tuoda julkisesti esiin, ettei tulisi paniikkia. Niinistö ymmärtää, että ongelmat ovat suurempia kuin yhteiskunnassa tajutaan. Hän yrittää aidosti parantaa yhteiskunnan tilaa.

Juttu on julkaistu Elämä-lehdessä 8/2017

 
Artikkelibanneri perussanoma