Hamasin poika paljasti PLO:n valheita YK-kokouksessa

”Hamasin poika” Mosab Hassan Yousef vieraili Keuruun juhannuskonferenssissa kesällä 2011. Kuva: Sari Savela.

”Hamasin poikana” tunnettu Mosab Hassan Yousef piti järisyttävän puheen 27.9. YK:n Ihmisoikeusneuvoston kokouksessa UN Watch -järjestön edustajana.

”Jos Israelia ei olisi, teillä ei olisi ketään, jota syyttää”

Mosab Hassan Yousef osoitti puheensa palestiinalaishallinnolle (PLO), joka ”väittää olevansa palestiinalaisten ainoa legitiimi edustaja”. Hän kyseenalaisti puheessaan hallinnon legitimiteetin, koska hallintoa ei ole valittu demokraattisesti, vaan se on itse nimittänyt itsensä. PLO ei hänen mukaansa suhtaudu vastuullisesti omiin kansalaisiinsa, vaan rikkoo räikeästi heidän ihmisoikeuksiaan.

– Kidnappaatte palestiinalaisia opiskelijoita yliopiston kampukselta ja kidutatte häntä vankiloissanne. Kidutatte myös poliittisia vastustajianne. Itsekkäät poliittiset pyrkimyksenne aiheuttavat palestiinalaisten kärsimystä. Olette palestiinalaisten suurin vihollinen.

Mosab Hassan Yousef vaatii palestiinalaishallintoa ottamaan vastuun omien tekojensa seurauksista. Hän huomauttaa, että jos Israelia ei olisi, heillä ei olisi ketään, jota syyttää. Mies tuo esiin, että PLO lietsoo konfliktia israelilaisten ja palestiinalaisten välillä saadakseen säilyttää oman valtansa.

”Hamasin poika” argumentoi myös, että palestiinalaisedustajat käyttävät YK:n foorumia johtaakseen kansainvälistä yhteisöä ja omaa yhteiskuntaansa harhaan. Se yrittää saada ihmiset uskomaan, että Israel on vastuussa PLO:n luomista ongelmista.

Puheen jälkeen istuntoon laskeutui rikkumaton hiljaisuus. Palestiinalaishallinnon edustajat olivat järkyttyneitä. Puhe on herättänyt UN Watchin mukaan laajaa keskustelua mediassa. Australialaislehti, Courier Mail totesi pääkirjoituksessaan (2.10.): ”Meidän (länsimaiden) täytyy vaatia, että PLO lopettaa kaiken terrorin, pitää vaalit ja neuvottelee rauhasta.” UN Watchin facebook-sivuilla puheesta julkaistiin video, jonka on nähnyt jo 2,8 miljoonaa ihmistä.

Hamasin johtajan pojasta tuli Jeesuksen todistaja

Mosab Hassan Yousef kasvoi  palestiinalaisten hallinnoimassa Ramallahissa, Länsirannan keskiosissa. Hänen isänsä, Hassan Yousef, oli yksi Länsirannan Hamas-liikkeen johtajista. Mosab kasvoi Hamasin jäsenenä. Israelin turvallisuuspalvelu Shin Betin agentit pidättivät hänet vuonna 1996. Hänet värvättiin Shin Betin vakoojaksi. Tiedustelutiedot, joita hän kymmenen vuoden ajan toimitti Israelille, johtivat useiden terroristisolujen paljastumiseen ja estivät lukuisia itsemurhaiskuja ja salamurhayrityksiä israelilaiskohteita vastaan. Vuonna 1999 Mosab kääntyi kristityksi. Hän pakeni Länsirannalta vuonna 2007 ja elää perheineen Kaliforniassa.

Mosab Hassan Yousefista on ilmestynyt kirja Hamasin poika (Avainmedia 2010). Hän vieraili Suomessa vuonna 2011.