Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

 
Kai Kortelainen promokuvassa, jossa on otsikkona Viikon debatti ja teksti: Kiihkeää puhetta, suoria vastauksia - Viikon debatti

– Silloin tällöin kaupungilla liikkuessani vastaan saattaa tulla kanssakulkija, joka osoittaa sormella ja sanoo ”Viikon debatti”, ohjelmaa isännöivä Kai Kortelainen hymähtää ja kertoo tiedostavansa, että radiokin on nykyään myös kuvallinen media.

Kristillisellä mediakentällä poikkeuksellinen keskusteluohjelma Viikon debatti on ehdolla Vuoden radio-ohjelmaksi media-alan RadioAwards-kilpailussa. Seurakuntalainen.fi kysyi ohjelman vetäjältä, mikä on formaatin salaisuus.

  1. Viikoittain Radio Deissä kuultava Viikon debatti -ohjelma on ehdolla ”radioalan Venla-palkinnon” eli RadioAwardsin saajaksi. Palkinnot jaetaan RadioGaalassa huhtikuussa.

– Viikon debattia on tehty jo yli vuosikymmenen ajan. Miellän ehdokkuuden arvostetussa media-alan kilpailussa erityisenä tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä, ja samalla osoituksena siitä, että jotain on tehty oikein, ohjelmaa luotsaava Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen sanoo.

Viikon debattia on kiitelty kristillisellä ja kirkollisella kentällä yhtäältä ajankohtaisuudesta ja toisaalta siitä, ettei se väistele kiperiäkään keskustelunaiheita. Kortelaisen ohella lähetyksiä on toimittanut viime vuoden aikana Ariel Neulaniemi.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Ohjelman vahvuus on siinä, että poleemisistakin aiheista uskalletaan puhua suoraan – siten että erilaiset näkemykset ja eri osapuolet kohtaavat suorassa lähetyksessä kasvotusten saman pöydän ääressä. Mitä mediasisältöjen tekemiseen tulee, niin uskallan sanoa, että tämä on kristillisellä mediakentällä valitettavan harvinainen lähestymistapa. Kun tässä tapauksessa on kyse vieläpä suorasta radiolähetyksestä, niin se tekee Viikon debatista lajissaan ainutlaatuisen, Kai Kortelainen sanoo.

Kortelainen kertoo joidenkin Radio Deitä suurempien mediatalojen toimijoidenkin panneen ohjelman merkille.

– Jonkun kerran on tullut kyselyjä tulla vetämään vähän samantyyppistä ohjelmaa toiselle kanavalle. Myös ajankohtaisohjelmien tuottajan tehtäviin on houkuteltu. Dein porukka on kuitenkin niin lämminhenkinen perhe, ettei sitä näköjään noin vain jätetä. Ja henkilökohtaisesti olen ollut kiitollinen siitä, että olen saanut olla tuomassa omaa osaamistani nimenoman kristillisen mediakentän tarpeisiin, uutistoimittajan taustan omaava Kortelainen sanoo.

”Kun selailin ehdokaskategoriaa, ymmärsin, miten kovatasoisten ehdokkaiden kanssa olen samalla listalla.”

RadioAwards-kilpailu on ollut vuosien ajan äänimäärillä mitattuna Suomen suurin yleisöäänestyskilpailu. Kisassa kaupallisen radion suosikkijuontajat ja ohjelmat laitetaan järjestykseen yleisöäänten perusteella.

Viikon debatin lisäksi Radio Deistä kilpailussa on ehdolla Herätys!-aamulähetyksen juontaja Matias Villberg.

– Kyseistä palkintogaalaa useamman vuoden seuranneena ja kahdesti gaalaan osallistuneena koen oloni melko etuoikeutetuksi, etenkin, kun selailin ehdokaskategoriaa ja ymmärsin, miten kovatasoisten ehdokkaiden kanssa olen samalla listalla. Erikoisia juttuja, kommentoi Matias Villberg omaa ehdokkuuttaan Facebook-seinällään.

Matias Villberg juontaa arkipäivisin Radio Dein Herätys!-aamulähetystä. Kuva: Jani Laukkanen

 RadioGaalan yleisöäänestys on käynnissä 3. maaliskuuta saakka. Äänestäjien kesken arvotaan 400 euron arvoinen lahjakortti äänestäjän valitsemaan kauppaan.

Vuoden radio-ohjelma ja Vuoden radiojuontaja julkistetaan Helsingin messukeskuksessa järjestettävässä Radiogaalassa 12. huhtikuuta.

Omaa radio-ohjelma- ja radiojuontajasuosikkiaan pääsee äänestämään sivulla radiogaala.fi.