Versopartiot pystyttivät leirinsä keskelle Tamperetta

 

Versopartiolaiset pystyttivät Versot Goes Urban -leirinsä keskelle Tamperetta Suomen Vapaakirkon kesäjuhlien yhteydessä. Kuva: Karoliina Leikkari

Versot Goes Urban -kaupunkileiri toteutuu nyt toista kertaa keskellä kaupunkimiljöötä osana Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat -tapahtumaa 30.6.–2.7. Teopoliksen kampuksella.

Miellämme usein, että partiolaiset suuntaavat retkensä metsäisen luonnon keskelle. Miksi versopartilaiset leireilevät nyt keskellä kaupunkia?

– Haluamme tarjota kaupunkilaisille, jotka eivät partiotoimintaa ennestään tunne, mahdollisuuden kokea joitakin partiosta tuttuja juttuja. Meidän kanssa voi juhlien aikana tulla esimerkiksi paistamaan nuotiopullaa tai grillaamaan vaahtokarkkeja, Tarja Sovijärvi Jyväskylän versoista kertoo.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Pakohuonepeli partiolaisten tavoin toteutettuna

Tänä vuonna Versot ovat järjestäneet hauskaa haastetta juhlavieraille. Nimittäin versoleirissä pääsee myös testaamaan ongelmanratkaisutaitojaan ja tiimityöskentelytaitojaan Tent escape -pakohuonepelissä. Aikaa mysteerin ratkaisemiseen on 30 minuuttia ja tiimin koko voi olla 2–5 henkeä.

– Tent escape -mysteerin taustatarina lähti liikkeelle, kun eräs koiran ulkoiluttaja löysi hylätyn telttapaikan ja ihmetteli, mitä siellä on tapahtunut. Hän kutsui porukan selvittämään, miksi telttapaikka on hylätty, Sovijärvi kertoo.

Kasaa tiimi ja ilmoittaudu pelaamaan osoitteessa https://tentescape.youcanbook.me

Versot eli versopartiolaiset ovat suomalaisia partiolaisia, jotka toimivat paikallisen vapaaseurakunnan yhteydessä. Noin 80% suomalaisista partiolippukunnista toimii evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä, mutta versopartiolippukunnat ovat osa paikallisen vapaaseurakunnan lapsi- ja varhaisnuorisotyötä.

Versot Goes Urban -leiri on osa Suomen Vapaakirkon valtakunnallisia kesäjuhlia. Lue lisää: kesajuhlat.fi