Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Venla Karvinen lähettää Apologiaforumin suorana maailmalle

 

Venla Karvinen nauttii hyvien kuvakulmien ja kiinnostavien sommitelmien
etsimisestä. Kuva: Matti Korhonen

Venla Karvinen viettää tulevan viikonlopun hämärässä kopissa Ryttylässä ja videoi koko Apologiaforumin.

Tänään Ryttylän Kansanlähetysopistossa alkavan Apologiaforumin ohjelmaa voi seurata suorina lähetyksinä Veritas Forumin You Tube -kanavalta ja myöhemmin tallenteina.

Kansanlähetysopiston mediatiimissä opiskeleva Venla Karvinen, 17, istuu tätä varten perjantaista sunnuntaihin mustaseinäisessä, ulkovalolta suojatussa pienessä huoneessa Kansanlähetysopiston suuren salin nurkassa. Karvinen on tehtävästä mielissään.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Striimaaminen on kivaa puuhaa. Tykkään leikkiä kameroilla ja asetella kuvia. Olen pienestä pitäen editoinut videoita. Tässä hommassa näkee kättensä jäljen. Voin omilla taidoillani välittää sisältöjä eteenpäin ja saan itse seurata tapahtumaa samalla, Karvinen kertoo.

Häntä kiinnostaa erityisesti tapahtuman Yhdysvalloista saapuva vieras, Uuden testamentin professori Don Carson.

– Odotan erityisesti perjantai-illan tilaisuutta, jossa Carson puhuu Raamatun tulkinnasta. Minua kiinnostaa kuulla, mitä hän sanoo kristittyjen erilaisista tavoista ymmärtää Raamattua.

Sunnuntailta Karvinen odottaa päätoimittaja Leif Nummelan puhetta ”Miksi lukisin Raamattua?”

– On aika yleistä, että raamatunlukemiseen iskee välillä väsymys. On hyvä saada vastauksia siihen, miksi on hyvä lukea Raamattua silloinkin, kun ei jaksa, ehdi tai huvita. Tämä on myös tärkeä aihe sellaiselle, joka epäilee, onko Raamattu ylipäänsä tarpeellista luettavaa, Karvinen pohtii.

Someyhteisöt tärkeitä

Venla Karvinen kuuluu kristillisen nuortenlehti Nuotan toimitukseen ja vetää Uskovaiset Nuoret -yhdistyksen instagram-tiimiä.

– Mediatyössä saan tehdä sellaista, missä oma mielenkiinto, lahjat ja Jumalan valtakunnan palveleminen voivat yhdistyä, media-assistentin ammatista haaveileva Karvinen sanoo.

Hänen on vaikeaa kuvitella kristillistä nuorisotyötä, joka ei olisi mukana digitaalisessa maailmassa.

– Kristilliset someyhteisöt olivat minulle uskoon kasvamisessa tosi tärkeitä. Kun ympärillä ei ollut uskovaisten nuorten yhteisöä ja asuin maalla hankalien yhteyksien takana, pääsin netin kautta yhteyteen toisten kanssa, Rovaniemeltä kotoisin oleva Venla Karvinen kertoo.