Karismaattisuus jyrää Britanniassa

 

Lontoon Hillsong-seurakunnassa käy sunnuntaisin noin 8 000 ihmistä. Kuva: Flickr / Natalie Broach

Perinteisten kirkkokuntien seurakunnat vähenevät, mutta uusia vapaakristillisiä yhteisöjä perustetaan jatkuvasti. Muutoksen takana on maahanmuutto.

Kuuden viime vuoden aikana Britanniassa on lakkautettu 168 anglikaanisen Englannin kirkon seurakuntaa sekä noin 500 metodisti- ja sata roomalaiskatolista seurakuntaa.

Jokaista lakkautettua anglikaanista yhteisöä kohti maassa on kuitenkin perustettu enemmän kuin kolme helluntailaista ja karismaattista seurakuntaa, uutisoi The Times vastikään.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Lehden mukaan nämä helluntailaiset ja karismaattiset seurakunnat vetävät puoleensa etenkin nuoria, tummaihoisia, aasialaisia sekä erirotuisten vanhempien jälkeläisiä.

Jutussa viitataan muun muassa helluntailaiseen Hillsong-seurakuntaan, jonka neljä sunnuntaijumalanpalvelusta kokoavat yhteensä noin 8 000 ihmistä.

– Britannian kristillisyys on tullut etnisesti paljon moninaisemmaksi Länsi-Afrikasta, Itä-Euroopasta ja jossain määrin myös Latinalaisesta Amerikasta suuntautuvan maahanmuuton seurauksena, teologian professori Robert Beckford toteaa lehdessä.