Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Helluntailais-karismaattisuus kasvaa Belgiassa

 

(kuva: morguefile)

Kun 1960-luvulla tyypillinen kirkossakävijä oli roomalaiskatolilainen, tänään hän on ulkomaalaistaustainen helluntailainen.

Helluntailais-karismaattiset protestanttiset liikkeet ovat kasvaneet voimakkaasti Belgiassa viime vuosikymmeninä. Kun 1960-luvulla tyypillinen kirkossakävijä oli roomalaiskatolilainen, tänään hän on ulkomaalaistaustainen helluntailainen.

Protestanttisten seurakuntien määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 1980, jolloin protestanttikristittyjä arvioidaan olleen korkeintaan 100.000. Vuonna 2010 heitä oli noin 150.000, lähes kaksi prosenttia väestöstä.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Keskeinen tekijä kehityksen taustalla on maahanmuutto. Viime vuonna jo yli kolmasosa kaikista protestanttisista jumalanpalveluksista tapahtui muulla kuin maan virallisilla kielillä hollannilla, ranskalla tai saksalla.

Vuosina 1980-2012 perustetuista 308 protestanttisesta seurakunnasta yli puolet kuuluu johonkin helluntailaiseen tai karismaattiseen kirkkokuntaan. Yhteisöt kattavat jo 35 prosenttia kaikista protestanttisista seurakunnista.

Lisäksi maahan on perustettu monia itsenäisiä, jumalanpalveluselämältään ja opetukseltaan karismaattisia seurakuntia.

Asiasta kerrotaan International Bulletin of Missionary Research -verkkojulkaisussa.