Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vanhustenviikolla muistutetaan oppimisen ilosta ikään katsomatta

 

Kuva Istockphoto

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 2.-9. lokakuuta teemalla Tekee mieli oppia!

Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään Jyväskylässä sunnuntaina 2.10. yhdessä Jyväskylän vanhusneuvoston, kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Pääjuhlassa on myös Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitalan tervehdys. Juhlapuheen pitää sisäministeri Paula Risikko.

Myös monet seurakunnat järjestävät teemaviikon kunniaksi useita juhlatilaisuuksia. Esimerkiksi Oulun ev.lut. seurakunnissa on pitkin viikkoa tilaisuuksia. Tiedot niistä löytyvät verkkosivuilta osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa on vanhustenviikolla torstaina 6.10. geriatrian erikoislääkäri Heljä Lotvosen luento aiheesta Muistisairaan ihmisen läheisen jaksaminen.

Suomessa on vietetty vuodesta 1954 lähtien vanhustenpäivää.  Vanhustenpäivä ja -viikko on Vanhustyön keskusliiton vuotuinen kampanja, jonka avulla pyritään kiinnittämään huomiota vanhuksiin ja heidän asioihinsa. Kampanjan suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vanhustyön keskusliitto on maan laajin vanhustyön järjestö ja se on perustettu vuonna 1949. Liittoon kuuluu noin 340 jäsenyhteisöä. Keskusliiton toiminta-ajatuksena on vanhusten ja ikääntyvien hyvinvoinnin sekä sosiaalisen turvallisuuden edistäminen.