Seurakunnissakin luretetaan Pokémonien innostamina

 

Tänä kesänä Suomen vallannut Pokemon GO! -peli tarjoaa mahdollisuuden evankelioida. Pelaajia on kutsuttu seurakuntaan lataamaan akkuja pelaamisen ohessa.

Pokémon GO!-pelissä esiintyvät, usein kirkkojen ja seurakuntatalojen yhteyteen sijoitetut pokestopit (varusteidenhakupisteet) sekä gymit (taistelu- ja harjoitussalit), vetävät nuoria puoleensa kuin magneetti.
Useissa seurakunnissa pelin suosio erityisesti nuorten keskuudessa on nähty mahdollisuutena tutustuttaa heitä seurakunnan toimintaan ja tuoda heitä Sanan kuuloon.

Ikaalisten seurakunta ajan hermolla

Ikaalisten seurakunta järjesti elokuun alussa Pokemon GO! -teemaisen tapahtuman, johon kokoontui kolmisenkymmentä eri-ikäistä nuorta Pokemon-pelaajaa. Tapahtumassa tarjottiin nuorille mehua ja keksejä, ja osallistujilla oli mahdollisuus osallistua seurakunnan järjestämään (askarrellun) pokémonin metsästykseen Raamatun avulla.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Seurakunnan kappalainen Juha Aila kertoo, että tapahtuman tarkoituksena oli kutsua erityisesti jo rippikoulun käyneitä nuoria seurakunnan toimintaan.

– Pokemon GO! -tapahtuma oli eräänlainen kokeilu, sillä etukäteen ei voinut tietää ketkä siihen osallistuvat ja mitä tapahtuu, Juha kertoo.

Juha kertoo saaneensa perehdytyksen pelin saloihin pojiltaan, jotka ovat pelin asiantuntijoita. Seurakunnalla on tarkoitus jatkossakin pyrkiä pitämään luremodule auki ennen nuortenillan alkua. Iltojen sisältöön pokémonit eivät kuulu.

Pokémon GO! erottaa ja yhdistää

Pokemon GO! tarjoaa yhteisen keskustelun aiheen sekä yhteisen harrastuksen ja näin syvän yhteyden muihin pelaajiin. Myös perheissä on mahdollisuus löytää yhteinen sävel Pokémon GO!:n myötä.

– Usein vanhemmat käyvät erikseen lenkillä ja nuoret pelaamassa Pokémon GO!:ta keskenään. Miksei voitaisi lähteä yhdessä pelaamaan ja samalla käytäisi ulkoilemassa?

Juha kertoo, että ehkä suurin kilpailija nuorisotyön toiminnalle on nuorten ruutuaika. Tubetus ja pelit vievät monien nuorten vapaa-ajasta niin suuren osan, että sen takia saatetaan jättää lähtemättä ulos ja mukaan nuorisotyön toimintaan.

– Pokemon GO! on siinä suhteessa erittäin hyvä vaihtoehto, sillä se pistää liikkeelle ja näin on mahdollista kohdata nuoria ja koota porukkaa.

– Seurakunnan tehtävä on viedä sanomaa eteenpäin ja nuorisotyössä on oleellista viedä sanoma sinne missä nuoret ovat, Juha tiivistää.

Pokémon-sanastoa:

Poképallo – Pokémon GO:n pelaajan tärkein apuväline, jonka sisälle pokémoneja pyritään nappaamaan.

Pokéstop – Piste, josta pelaajan on mahdollista hakea poképalloja ja muita pelissä tarvittavia esineitä. Usein patsaiden tai rakennusten yhteydessä.

Gym eli pokémon-sali – Paikka, jonka läheisyydessä pelaajat pystyvät taistelemaan ja harjoittamaan pokémonejansa. Salin omistaa se joukkue, joka on päihittänyt muiden joukkueiden pokémonit.

Luremodule – Pokéstoppien yhteyteen asennettava pokémoneja luokseen houkutteleva esine.

Luretus – Tapahtuma, jossa useat pelaajista sijoittavat luremoduleita lähekkäin oleviin pokéstoppeihin.

Teksti ja kuva: Joonas Immonen

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!