Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vanhusten auttamisesta tuli muotia

 

Kuva: Jani Laukkanen

Tuore kysely osoittaa nuorten olevan kiinnostuneita auttamisesta: eniten valmiuksia on vanhusten auttamiseen.

Suomessa on runsaasti halukkuutta auttaa vanhuksia vapaaehtoistyöllä, mutta vain osa halukkaista toteuttaa sitä käytännössä.

Kirkkopalvelujen vapaaehtoistyökouluttaja Henrietta Grönlund on tutkinut nuorten aikuisten suhtautumista vapaaehtoistyöhön. Hänen mukaansa 68 prosenttia suomalaisista ilmoittaa, että on valmis auttamaan avuntarvitsijoita teoin esimerkiksi vapaaehtoistoiminnassa. Eniten valmiutta, 88 prosenttia, on auttaa juuri ikäihmisiä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Pääkaupunkiseudun 20-39-vuotiaista 70 prosenttia vastaa, että ”voisi toimia vapaaehtoisena vanhusten, vammaisten tai huono-osaisten auttamisessa”, Grönlund sanoo.

Vapaaehtoistyötä vanhusten hyväksi organisoivat myös erilaiset järjestöt. Muun muassa HelsinkiMissio haastaa parastaikaa Voisitko olla avuksi -kampanjallaan huomaamaan vanhusten avun tarpeen ja antamaan vapaaehtoisapua.

– Aikaisemmin vapaaehtoisten enemmistö on ollut eläkkeelle jääneitä naisia, jotka ovat olleet hyvin pitkäjänteisesti sitoutuneita, HelsinkiMission yhteisöpalvelujen johtajana toiminut Pirjo Kantala totesi Vanhustenhuollon Uudet Tuulet -lehdessä 1/2009.

– Nyt työhön haluavat myös nuoret. He ovat aivan toisenlainen uusi kulkijoiden sukupolvi. He haluavat antaa hetken aikaansa jollekin projektille, päästä heti mukaan toimintaan ja jatkaa sitten taas ehkä eteenpäin, Kantala kertoi.

Miten Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat toteuttavat vanhustyötä? Lue lisää tämän viikon Uudesta Tiestä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie