Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vanhoillislestadiolaiset pystyttivät pyhän kaupungin Lopelle

 

Olavi Voittonen korosti avioliiton ja ehjän perheen merkitystä lapsen turvalliselle kasvulle. Kuva Suviseurojen kuvapalvelu

”Jumala on kaupunkinsa vahva turva” on aiheena Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) suviseuroissa Lopella. Asuntovaunujen meri ja seuraväki on täyttänyt Räyskälän lentokentän alueen. Rollaattorikansa on vähemmistönä satojen lastenvaunujen rallissa. Vanhoillislestadiolaisten suviseuroihin odotetaan viikonloppuna 70 000 kävijää.

Avajaisissa perjantai puhuttiin perheen ja kodin merkityksestä, Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo käsitteli puheessaan kirkon keskeisiä opillisia kysymyksiä.

SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen muistutti, että lapset tarvitsevat kasvussaan kodin rakkautta ja lämpöä sekä äidin ja isän turvallista syliä ja hyvää esimerkkiä. Tämä edellyttää vanhempien keskinäisen suhteen hoitamista. Avioliitto on Jumalan luomisjärjestykseen perustuva lahja mutta myös tehtävä. Suhteen perustana eivät ole tunteet vaan tahto pysyä yhdessä sekä hyvinä että huonoina päivinä.

Voittonen toi esille, että nykyään yhteiselämän pahin rikkoja on alkoholi. Tästä huolimatta alkoholin käytön seuraamuksia vähätellään ja niistä suorastaan vaietaan. Miksi vähätellään, Voittonen kyseli.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Ihminen ei määrää jakolinjaa

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo käsitteli puheessaan kirkon keskeisiä opillisia kysymyksiä kuten kastetta, parannusta, saarnavirkaa ja uskonyhteisöä. Hän mainitsi, että ”jakolinja kulkee ihmisten halki niin kirkossa kuin valtiossa. Mutta emme me ihmisinä voi tuota jakolinjaa piirtää. Sen näkee ainoastaan Jumala, joka tutkii sydämet, mutta myös kutsuu jokaista siihen kaupunkiin, jonka turva hän itse on. Hän kutsuu Poikansa luo, syntien anteeksiantamuksen ja uuden elämän antajan luo.”

Piispa muistutti, että ensin on katsottava omia tekoja ennen kuin pystyy neuvomaan toisia. Evankeliumin tarkoitus on vapauttaa, ei kahlita.

Suviseurat alkoivat jo torstaina aattoseuroilla. Viimeaikainen vanhoillislestadiolaisiin kohdistunut kritiikki oli koskettanut useita aattoseurojen puhujia. He ovat pohtineet uskon merkitystä itselleen ja läheisilleen ja kokeneet kritiikin vieneen heidät lähemmäksi uskon peruskysymyksiä.