Valtakunnalliset Idäntyön päivät Ryttylässä

 

Valtakunnalliset Idäntyön päivät pidetään Kansanlähetyksen lähetyskeskuksessa Ryttylässä 8.-10.4.2011. Päiville odotetaan yli kahta sataa Venäjän ja Baltian maiden seurakuntien työstä kiinnostunutta eri puolilta Suomea.

Tapahtuma on avoin kaikille Venäjästä ja Itä-Euroopasta kiinnostuneille.

Tapahtuman teemana on ”Arkea ja juhlaa”, joka muistuttaa Inkerin kirkon 400 vuotisesta vaiherikkaasta historiasta. Tuohon aikaan kätkeytyy vaivannäköä ja ankaria aikoja, todellista arkea. Monet Inkerin kirkon jäsenet ovat kärsineet vankiloissa ja työleireillä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Viimeiset 20 vuotta työtä on saatu tehdä vapaasti. Seurakuntia on perustettu uudelleen ja uusia seurakuntia on syntynyt Etelä-Venäjälle ja Siperiaan. Lähialueella Karjalassa ja Inkerinmaalla seurakunnat ovat nousseet jälleen
elämään.

Samalla kun vietetään Inkerin Kirkon 400 -vuotisjuhlavuotta, on tullut kuluneeksi 300 vuotta lähetystyön aloittamisesta Siperiassa. Monet Suomen seurakunnista ovat mukana Inkerin kirkon lähetystyössä lähetysjärjestöjen kautta tai ystävyysseurakuntina.

Tapahtumassa on mukana useita kansainvälisiä vieraita, Inkerin kirkosta piispa Aarre Kuukauppi, diakoni Ivan Laptev sekä lapsi – ja nuorisotyönjohtaja Veronika Shutova ja nuoria Viipurista. Viron tilanteesta tulee puhumaan Tallinnan lääninrovasti Jaan Tamsalu.

Viime vuosina Inkerin kirkon työ on laajentunut aina Siperiaan saakka. Siperian rovastikunnan arvioidaan olevan luterilaisten kirkkojen suurin rovastikunta koko maailmassa.

Idäntyön päivien ohjelma: www.sekl.fi/tapahtumat

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie