Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Vallankumouksen pettyneet lapset kääntyvät Kristuksen puoleen

 

Iranissa kuohuu. Tyytymättömät ihmiset mellakoivat sopivan tilaisuuden tullen kaduilla. 30 vuotta sitten innostuneesti vastaanotettu vallankumous ei ole täyttänyt toiveita. Korruptio rehottaa. Kansantuote on supistunut. Vallassaolijat käyttävät asemaansa väärin. Mitä on edessä valtiolla, jossa kansalaiset toteavat oman uskontonsa nimissä tehdyn vallankumouksen pettäneen? Osa ihmisistä pakenee ongelmia keinotekoiseen paratiisiin: huumeiden käyttö lisääntyy ja prostituoitujen määrä lisääntyy. Samanaikaisesti Jeesukseen uskovien iranilaisten määrä kasvaa huimaa vauhtia.

– Vaikka meillä ei olekaan tarkkoja tilastoja siitä, mitä Iranissa tapahtuu hengellisesti — onhan kyse maanalaisesta seurakunnasta — niin useat eri lähteet kertovat, että sanoma Kristuksesta leviää erittäin nopeasti, Lähi-idän tilanteen ja islamin asiantuntija Veli Henry kertoo.
– Viranomaisten lisääntyneet epätoivoiset yritykset rajoittaa kaikin keinoin evankeliumin leviämistä ilmaisevat heidän vakavan huolestumisensa tilanteen kehityksestä. Erittäin mielenkiintoista on, että hengellistä heräämistä tapahtuu samanaikaisesti suuressa mittakaavassa myös muualla maailmassa asuvien iranilaisten keskuudessa. Heitä on kääntynyt tuhansittain ja he ovat perustaneet omia seurakuntiaan eri puolille maailmaa, Veli Henry iloitsee.

Kuinka iranilaiset voivat yleensä kuulla evankeliumin?
– Radio, satelliittitelevisio ja Internet levittävät sanomaa tehokkaasti. Useimmilla ihmisillä on mahdollisuus seurata lähetyksiä omalla kielellään ja Internetin välityksellähän voi olla myös yhteydessä uskoviin ja esittää kysymyksiä, Veli Henry toteaa.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

 
Päivä artikkelibanneri syksy 2023