Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

David Wilkerson aloittaa blogistina

 

Kuva: Worldchallenge.org

Pastori David Wilkerson aloittaa Seurakuntalainen.fi-uutismediassa blogistina huomenna tiistaina. Hän kirjoittaa lyhyitä mietelmiä ja hartauksia eri raamatunkohtien pohjalta joka arkipäivä.

David Wilkerson muistetaan ehkäpä parhaiten hänen työstään jengien ja huumeriippuvaisten keskellä New Yorkissa. Moni suomalainen on joko lukenut tai nähnyt elokuvana hänen tarinansa ”Risti ja linkkuveitsi”. 

Vuonna 1986 Wilkerson käveli New Yorkin keskustassa ja koki Jumalan kutsuvan häntä perustamaan seurakuntaa Times Square -aukiolle. Hän perusti seurakunnan syksyllä 1987. Tänään seurakunta on kuin New York minikoossa: 8000 ihmistä sadasta eri kansalaisuudesta kokoontuu jumalanpalvelukseen saman katon alle viikoittain.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Monelle on tuttu myös David Wilkersonin kirja Näky, jossa hän kuvailee näkemäänsä näkyä lopun ajoista. Toissa syksynä alkaneen taantuman myötä kirja on ollut otsikoissa taas, sillä 1970-luvulla kirjoitetussa Näyssä Wilkerson kuvailee ensimmäiseksi maailmanlaajaa taloudellista ahdinkoa.

Nyt seitsemänkymppinen David Wilkerson keskittyy pastoreiden ja heidän puolisoidensa rohkaisemiseen uskossa.

– Olen ollut evankelista 50 vuotta, mutta en ole halunnut saarnata pastoreille ennen kuin harmaannun ja olen itsekin johtanut seurakuntaa. Nyt kun olen yli 15 vuoden ajan nähnyt seurakuntatyön kipuja ja vaikeuksia, koen että minulla saattaisi olla jotain sanottavaa pastoreillekin, David Wilkerson kertoo.

Pastori Wilkerson asuu vaimonsa Gwenin kanss New Yorkissa. Heillä on neljä lasta ja 11 lastenlasta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie