Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Paavo Väyrynen: Koulun syytä opettaa omaa uskontoa

 

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen pitää tärkeänä, että oman uskonnon opetus säilyy suomalaiskoulujen opetussuunnitelmissa. Keskustan puheenjohtajuutta ja pääministerin virkaa tavoitteleva Väyrynen pitäisi myös suvivirren ja jouluevankeliumin osana peruskoulujen kevät- ja joulujuhlia.
– Kyllä ne kuuluvat suomalaisen koulun juhliin, niitä ei tulisi monikulttuurisuuden nimissä poistaa, toteaa Paavo Väyrynen Seurakuntalainen.fi -verkkolehdelle.

Väyrynen asettuu samoille linjoille kuin toinen keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautunut ehdokas, hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi. Myös Kiviniemi haluaa ajaa nykyisenkaltaisen uskonnonopetuksen säilyttämistä kouluissa.

Viime aikoina julkisuudessa on käytetty puheenvuoroja, joissa on vaadittu oman uskonnon opettamisen korvaamista kaikille yhteisellä uskontotiedon opetuksella, johon eri uskontokunnista tulevat oppilaat osallistuvat.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Keskusta valitsee uuden puheenjohtajan ensi kesän puoluekokouksessa. Uusi puheenjohtaja saa halutessaan hoitoonsa pääministerin viran, kun nykyinen pääministeri Matti Vanhanen jättää keskustan johtopaikan kesäkuussa.