Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Vainoja tarkkaileva ryhmä: Marttyyreja joka viides minuutti

 

Maailmassa surmataan kristitty joka viides minuutti. Kuva: freeimages.com

Yli satatuhatta kristittyä kuolee vuosittain uskonsa vuoksi

Jossakin päin maailmaa joka viides minuutti kristitty saa surmansa uskonsa vuoksi, raportoi vainoja tarkkaileva ryhmä. Samaan tulokseen ovat päätyneet useat kristittyjen vainoja seuraavat tahot.

The Christian Postin mukaan muun muassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön sosiologi Massimo Introvigne patisti jo viisi vuotta sitten nostamaan äänekkäämmin esiin kristittyjen massiivisen kaltoinkohtelun.

KRS Krito 10.-23.6.

– Jos ei tiedosteta, että kristittyjen vaino on ensimmäinen maailmanlaaja hätätila mitä tulee väkivaltaan ja uskonnolliseen syrjintään, uskontojen välinen vuoropuhelu tuottaa vain kauniita konferensseja ilman konkreettisia tuloksia, hän sanoi kristittyjen, juutalaisten ja muslimien yhteisessä keskustelutilaisuudessa kesällä 2011.

Samana vuonna Introvigne arvioi ainakin 105 000 kristityn kuolevan marttyyrina vuosittain. Sittemmin määrä on noussut muun muassa Isisin vaikutuksesta.