Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Afrikan maat nousivat pahimpien vainoajien listalla

 

)sxc.hu)

Afrikkalaiskristittyjen kokeman vainon lisääntyminen on huomattavin piirre Open Doors –järjestön tuoreessa vuosiraportissa. Syynä on islamin vaikutusvallan kasvu.

Kristittyjen vainoista tiedottavan Open Doorsin vuosittainen World Watch List -tutkimus luettelee 50 maata, joissa kristityt kärsivät eniten uskonsa tähden.

Pohjois-Korea sai kyseenalaisen kunnian pitää synkän listan kärkipaikkaa 11. kerran peräkkäin, ja Saudi-Arabia ja Afganistan jakoivat sen jälkeiset sijat, kuten edellisenäkin vuonna. Irak nousi listalla neljänneksi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Niiden takana luetteloa hallitsevat Afrikan maat. Monissa jo aiemmin listalla olleissa maissa uskonnonvapaus oli heikentynyt, ja lisäksi listalle oli noussut maanosasta viisi kokonaan uutta nimeä: Mali (7.), Tansania (24.), Kenia (40.), Uganda (47.) ja Niger (50).

Selvää takapakkia on otettu muun muassa Sudanissa (nyt 12.), Etiopiassa (15.) ja Libyassa (17.). Kaikkiaan 50:n joukossa on 18 Afrikassa sijaitsevaa maata.

Huomattava osa World Watch Listin valtioista on perinteisesti ollut muslimienemmistöisiä, ja myös Afrikan heikentynyt tilanne liittyy islamiin.
”Väkivaltaisten hyökkäysten lisäksi näemme [Afrikassa] radikaalimuslimien soluttautuvan politiikkaan, liike-elämään ja oikeudellisen vallan alueelle”, Open Doorsin edustaja Jerry Dykstra kommentoi.

Dramaattisimmin sijainti listalla muuttui Syyrialla, jonka Open Doors rankkasi kristittyjen kannalta viime vuoden 11. vaikeimmaksi maaksi maailmassa (edellisenä vuonna 36.).