Vain joka kymmenes viranomainen on töissä – Mongolia koettaa estää maan sisäisten koronatartuntojen leviämisen

 

Marraskuuhun saakka tartuntoja todettiin ainoastaan Mongoliaan tulleilta ihmisiltä.
– Mongolian hallituksen nopea toiminta keväällä mahdollisti sen, ettei maan sisäisiä tartuntoja tapahtunut. Toivon, että rajoitukset toimivat ja tartuntojen leviäminen saadaan kuriin, Kylväjän hankevastaava Eeva toteaa. KUVA: Oyuntuya P./FLOM-M

Keskiviikkona 11. marraskuuta Mongoliassa raportoitiin maan ensimmäinen sisäinen koronatartunta. Hallituksen asettama liikkumisrajoitus on voimassa 1. joulukuuta saakka.

– Ensimmäistä kertaa Mongolia asettaa näin tiukat rajoitukset pidemmäksi aikaa ja monia ihmisiä pelottaa. Tähän mennessä vahvistettuja maan sisäisiä tartuntoja on 56. Maamme on pieni, enemmistö asuu kolmessa suuressa kaupungissa, joten tartunnat voivat levitä nopeammin kuin uskoisimme. Siksi noudatamme terveys- ja hätäviranomaisten ohjeita, FLOM in Mongolian operatiivinen johtaja Oyuntuya P kuvaa.

Viranomaisista ainoastaan 10-15 prosenttia on töissä, koko muu maa on vetäytynyt kotiin. Liikkuminen maan sisällä on kielletty ja esimerkiksi matkustaminen pääkaupungista Ulaanbaatarista maaseudulle on kielletty ilman erikoislupaa. Pääkaupungissa liikkuminen on sallittu ainoastaan kello 7-10 ja 17-20 välillä.

SRO-ARK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

– Mongoliassa tartunnan alkulähteen henkilöllisyys kerrotaan julkisuudessa. Näin ihmiset tietävät, missä kyseinen henkilö on liikkunut. Esimerkiksi kuorma-autonkuljettaja oli liikkunut bussissa, taksissa ja osallistunut isompaan tapahtumaan, Lähetysyhdistys Kylväjän hankevastaava Eeva kuvaa.

Kylväjä toteuttaa maassa kahta Suomen kehitysyhteistyövaroin tuettua hanketta. Projektihenkilöstö työskentelee tällä hetkellä kotoa käsin.

 
Kylvaja artikkelibanneri