Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Lähettiperhe kasvoi uusilla lähetystyöntekijöillä Kansanlähetyksessä

 
Uudet lähetystyöntekijät Joanna ja Petteri Rantamäki sekä lähetysjohtaja Daniel Nummela. Kuva: Philippe Gueissaz

Tuoreet läheteiksi siunatut Joanna ja Petteri Rantamäki lähetysjohtaja Daniel Nummelan kanssa. Kuva: Philippe Gueissaz

Piispa Matti Repo siunasi neljä uutta lähetystyöntekijää lähetystyöhön Hausjärven kirkossa helmikuun 10. päivä.

Piispa Matti Repo siunasi avustajineen 10. helmikuuta neljä uutta lähetystyöntekijää lähetystyöhön. Uunituoreet hyvän sanoman viejät Joanna ja Petteri Rantamäki jakoivat samana iltana Facebookissa Beachill Family -ryhmässään ilonsa tilaisuuden jälkeen:

”Nyt on meidät siunattu lähetystyöntekijöiksi Hausjärven kirkossa! Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus siitä, että meitä siunataan, ja hymyissä suin lähetetään matkaan. Miten upeaa aloittaa työtaival näin!”

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

Rantamäet kertovat, että tilaisuudesta heidän mieleensä jäi erityisesti lähetysjohtaja Daniel Nummelan puhe, jossa tämä esitti neljä rohkaisevaa seikkaa.

”Ensinnäkin, nyt meille on annettu myös ulkoinen kutsu. Jos sisäinen kutsu horjuu kentällä rankan paikan tullen, ulkoista voi muistella. Toiseksi lähetysjohtaja mainitsi, että lähetystyöhön lähteminen tarkoittaa olemista osana lähettiperhettä.

Rantamäet kokivat huikeana myös Daniel Nummelan toteamuksen siitä, että vielä eläkkeelle pääsynkin jälkeen voi kokea yhteyttä muiden vanhojen ja nykyisten lähettien kanssa.

”Hän kehotti hyödyntämään tilanteet, joissa voimme laittaa monenlaiset lahjat käyttöön. Sen aiomme todellakin tehdä! Neljänneksi lähetysjohtaja muistutti, että Jumala ei hylkää meitä huolimatta siitä, millaisissa ulkoisissa olosuhteissa kulloinkin olemme.”

”Siellä, missä Sana kuullaan, se alkaa myös vaikuttaa”

Piispa Repo avasi lähetystyön merkitystä Raamatun sinapinsiemenestä ja hapatteesta kertovien vertausten avulla.

”Sinapinsiemen on pieni, ja taikinaan sekoitettava hapate on pieni. Silti niissä on voima tuottaa jotain, mitä ei pienestä alusta voi päätellä. Sellainen on myös Jumalan sana. Pyhässä evankeliumissa on voima vaikuttaa kaikkialla, missä sitä julistetaan.”

Piispa jatkoi todeten, että Sana voi vaikuttaa vähäiseltä, jonkun korvissa vain puheelta. Toisen silmissä se on Raamatun sivuillakin vain sanoja ja lauseita.

”Mutta siellä, missä sana kuullaan, se alkaa myös vaikuttaa. Siinä on oma voimansa, jota kukaan ulkopuolinen ei siihen lisää. Ihminen ei tee sinapinsiementä voimakkaaksi, ei saata kasvia kasvamaan, eikä ihminen tee taikinajuurenkaan hapatetta kykeneväksi muuttamaan koko taikinaa happamaksi. Voima on sanassa itsessään, sillä Jumala toimii sanansa välityksellä.”

Joanna ja Petteri Rantamäki ovat tänä vuonna lähdössä lähetystyöhön Japaniin, jossa heitä odottaa kielikouluvaiheen jälkeen nuoriso- ja mediatyö pienessä seurakunnassa. Piispa avasi lähetystyön todellisuutta puheessaan todeten, että sanaa saarnataan vuosia ja vuosikymmeniä, mutta kasvu näyttää heikolta.

”Yksi sukupolvi ei saa nähdä kuin pientä muutosta, vain joitakin Kristuksen puoleen kääntyviä ja kasteen ottavia. Jumalanpalveluksiin kokoontuu vuosi toisensa perästä vain vähäinen uskollisten joukko. Näyttää siltä, kuin mitään ei tapahtuisi. Ja kuitenkin tapahtuu. Pieni siemen on alkanut kasvaa, vähäinen hapate on alkanut hapattaa.

Evankeliumilla on piispan mukaan vaikutusta yksittäisten ihmisen lisäksi myös laajemmin. Hän totesi puheessaan, että muutokset voivat vaikuttaa pinnallisilta, mutta ne kantavat Jumalan valtakunnan merkkejä.

”Niihin lukeutuvat yksittäisten ihmisten kohdalla rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, mutta myös uskollisuus, oikeudenmukaisuus, armollisuus. Sellaiset voivat parhaimmillaan vaikuttaa myös koko yhteiskunnassa. Sekin voi olla lähetystyön pitkäaikaista vaikutusta, jota ei tule väheksyä. Ehkä niiden yhteydessä ei aina mainita Jeesuksen nimeä, mutta Jumalan valtakunnan arvot voivat silti olla tunnistettavissa. Sellainen edellyttää vain uskoa pienen siemenen voimaan.”

Toinen pariskunta, joka siunattiin lähetystyöntekijöiksi, on lähdössä seurakuntatyöhön työalueelle, jonka turvallisuusohjeiden mukaisesti heidän nimiään ei voi mainita. He kokivat, että piispan saarna sinapin siemenestä ja hapatteesta rohkaisee matkaan.

”On hyvä muistaa, että Kristus meissä vaikuttaa siellä, missä olemme ja kuljemme, olemmepa muukalaisia vieraalla maalla tai kotoisasti Suomessa”, he sanovat.

Lue lisää Rantamäistä täältä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie