Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Uusi tv-sarja esittelee Israelin messiaanista mediatyötä

 
Tarja ja Erkki Salo Jerusalemissa.

Tarja ja Erkki Salo ovat matkustaneet tv-sarjan kuvauksia varten Israeliin useita kertoja. Kuva: Pia-Maria Turunen.

− Mediatyöstä on tullut räjähdysmäisesti kasvanut tavoittavan työn keihäänkärki. Medialla tavoitetaan jopa satoja tuhansia israelilaisia. Juutalaiset joutuvat miettimään, ovatko he sittenkin missanneet Messiaansa, sanoo Erkki Salo.

Tamperelaiset Erkki ja Tarja Salo ovat toteuttaneet vapaa-ajallaan tv-sarjan, jossa tutustutaan Jeesukseen uskovien yhteisöön Israelissa. Keskiviikkona 19. syyskuuta alkava kahdeksanosainen sarja nähdään TV7-kanavalla.

Messiaaninen mediatyö Israelissa -sarjassa esitellään yhdeksän ihmistä, jotka tekevät erityyppistä mediatyötä. Heistä jokaisella on oma näkökulmansa median evankelioivaan käyttöön. Ohjelmat taustoittavat heidän työtään käytännön esimerkein ja haastatteluin.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

− Mediatyöstä on tullut räjähdysmäisesti kasvanut tavoittavan työn keihäänkärki. Medialla tavoitetaan jopa satoja tuhansia israelilaisia. Median kautta Jeesus ja Raamatun Messias-profetiat ovat tulleet heille aiempaa tutummiksi. Juutalaiset joutuvat miettimään, ovatko he sittenkin missanneet Messiaansa, sanoo Erkki Salo, joka päivätyönään koordinoi varainhankintaa Medialähetys Sanansaattajissa (Sansa).

Sarja näyttää laajemminkin, mitä Israelin uskovien yhteisössä tällä hetkellä tapahtuu. Jokaisen jakson lopussa on myös musiikkivideo.

Tuhannen työtunnin projekti

Erkki ja Tarja Salo ovat matkustaneet kuvauksia varten Israeliin useita kertoja. Varsinainen ohjelmanteko alkoi keväällä 2017, jolloin he tekivät pääosan haastatteluista.

Pienestä projektista ei ole kyse. Erkki arvelee käyttäneensä ohjelmasarjan suunnittelun, toteutuksen ja jälkikäsittelyn parissa lähes tuhat tuntia vapaa-aikaansa. Siviilissä hammaslääkärinä työskentelevä Tarja on muun muassa toiminut kameran takana sekä auttanut heprean kielessä ja oikoluvussa.

Messiaaninen mediatyö Israelissa nähdään TV7-kanavalla 19.9.−8.11.2018.

Katso ohjelman traileri.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa