Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lahden kristillisen päiväkodin ovet avautuvat yhä useammille perheille

 

Päiväkoti Pääskynpesä rakennusvaiheessa. Kuva: Katariina Kalenius

Päiväkoti Pääskynpesään mahtuu uusien tilojen ansiosta yhä enemmän lapsia. Tänä vuonna käyttöön otettu palveluseteli mahdollistaa puolestaan entistä laajemman asiakaskunnan.

Kristillinen päiväkoti Pääskynpesä aloitti toimintansa uusissa tiloissa maanantaina 17. syyskuuta. Lahden vapaaseurakunnan omistamalle päiväkodille on rakennettu uudet tilat, joiden ansiosta päiväkodin lapsiluku kasvaa virallsiesti 108 lapseen. Päiväkodin johtaja Katariina Kalenius tosin arvioi, että katto on noin sadassa lapsessa. Uusia työntekijöitä päiväkodissa aloittaa neljä.

Kalenius on tyytyväinen tilanteeseen.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Nyt olemme meille optimaalisesti tehdyissä tiloissa, hän kiittää.

 

Palveluseteli alentaa hintoja

Toinen päiväkodin arjessa näkyvä muutos on palveluseteli, jonka Lahden kaupunki on ottanut käyttöön aiemmin tänä vuonna. Varhaiskasvatukseen suunnatun palvelusetelin voi käyttää haluamaansa päiväkotiin, kertoo päiväkoti Pääskynpesän johtoryhmän puheenjohtaja Hannu Tuukkanen.

– Aikaisemmin meidän hintamme oli kaikille sama, riippumatta perheen tuloista, ja se oli samaa suuruusluokkaa kuin varakkaan perheen maksimimaksu kunnallisessa päiväkodissa, Tuukkanen lisää.

Nyt tulotasosta riippuvainen palveluseteli mahdollistaa paikan niillekin, joilla ei ole ollut varaa yksityisen päiväkodin päivähoitomaksuihin. Muutos on Katariina Kaleniuksen mukaan näkynyt siinä, että asiakkaiksi on jo tullut enemmän esimerkiksi maahanmuuttajia.

 

Iso investointi seurakunnalta

Tiivis yhteistyö Lahden vapaaseurakunnan ja päiväkoti Pääskynpesän kanssa jatkuu. Seurakunnalla ei ole tällä hetkellä pysyviä, omia tiloja, vaan sunnuntain jumalanpalvelukset järjestetään vuokratiloissa. Päiväkodin tiloissa kokoontuvat esimerkiksi pien- ja partioryhmät.

– Tämä on ollut seurakunnalta merkittävä investointi, sillä se investoi rahansa kiinteistöön ja päiväkodin toimintaan. Tämä on seurakunnan toimintaa, Hannu Tuukkanen sanoo.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024