Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Uskotko herätykseen, Lauri Vartiainen?

 

Suomen Raamattuopiston uusi toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen. KUVA: MATTI KORHONEN

Teologian maisteri ja pastori Lauri Vartiainen aloitti toukokuun alussa Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtajana. Raamattuopisto syntyi vuonna 1940 hoitamaan voimakasta hengellistä herätystä. Vieläkö herätyksen ajat koittavat?

Vuosisadan ensimmäisellä puoliskolla herätykset olivat suuria. Nyt kuitenkin kuulemme lähinnä laskevista käyristä, mitä tulee ihmisten kirkossakäyntiin tai kristilliseen uskoon sitoutumiseen. Lauri Vartiainenkaan ei lähde lupaamaan herätystä.

– Voi olla, että herätystä ei synnykään. Siitä huolimatta meidän on pysyttävä siinä totuudessa, joka meille on ilmoitettu ja pidettävä sitä entistä vahvemmin esillä. On julistettava ja opetettava Jumalan sanaa sitä enemmän mitä pahemmin ilta pimenee.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Ei ole epäilystä, miten tässä lopulta käy. Kristus on jo voittanut ristillä ja me vain odotamme hänen voittonsa näkyväksi tulemista. Tätä ei saa unohtaa, Vartiainen muistuttaa.

Lauri Vartiaisen mukaan on kuunneltava entistä herkemmällä korvalla, mikä on se tapa, jolla evankeliumi voisi mennä eteenpäin tässä ajassa.

– Viidennen liikkeen vahvuus on ollut se, ettei olla lukkiuduttu menneitten vuosikymmenien toimintamuotoihin. Mutta toimintaympäristö muuttuu niin nopeasti, että koko ajan pitäisi olla liikkeessä. Enkä usko, että on olemassa mitään yhtä tapaa, jolla kaikki muuttuu.

Lue lisää, minkälainen mies Raamattuopiston uusi toiminnanjohtaja on Uusi Tie -lehden artikkelista ”Hengellinen työ on joukkuepeliä”.

Lue myös:

Vartiainen ja Vähäsarja aloittavat johtajina

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie