Usko ja matkailuharrastus yhdistävät kristittyjä karavaanareita

 

Puheenjohtajan pesti kristittyjen karavaanareiden yhdistyksessä on ollut Petri Hartmanille mieluinen ja elämään sopiva jo yhdeksän vuoden ajan. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Kristittyjen karavaanareiden yhdistykseen kuuluu viitisensataa jäsentä, mutta tapahtumat ovat avoinna kaikille kiinnostuneille – kuten elokuiset viikonloput Lestijärvellä ja Jämijärvellä.

Kristittyjen karavaanareiden yhdistys perustettiin Suomeen vuonna 2007. Jäsenmäärä on kohonnut tasaisesti pikku hiljaa.

– Myös harrastuksen suosio on kasvanut. Kristillisissä tapahtumissamme on näkynyt uusia kasvoja. Moni on tullut uudestaan, mikä on ollut kiva merkki siitä, että olemme tainneet onnistua, Petri Hartman tuumaa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Idea kristittyjen karavaanareiden tapaamisissa on virkistyä hengellisestä ravinnosta ja yhteydestä sekä nauttia ja vaihtaa kuulumisia yhteisestä matkailuharrastuksesta.

– Kalenterissa on pitkin vuotta viikonlopputapahtumia kristillisissä kurssikeskuksissa ja leirintäalueilla, joissa on järjestettyä ohjelmaa. Nykyisin yhdistys valitsee kohteet niin, että kaikki halukkaat pääsevät parkkipaikalla sähköpistokkeen viereen ja että tilaa on vähintään 50 autokunnalle.

Myös saunat ja hyvät kokoontumistilat tarvitaan.

Hengellisissä ohjelmasisällöissä keskitytään siihen, mikä uskossa on yhteistä eli pelastukseen Jeesuksen sovitustyössä.

– Kun väkeä on eri seurakunnista, voimme rikastua, kun opimme toisiltamme.

Ilon aihe on ollut myös se, miten paljon yhdistykseen on siunaantunut musiikin lahjoilla palvelevia kristittyjä.

Yhdistys ei yleensä järjestä tapahtumia kesä- ja heinäkuun aikana, koska ihmisillä on paljon suunnitelmia ja ohjelmaa omasta takaa.

Nyt on siis käsillä yhdistyksen sesonkiaika.

Kristityt karavaanarit kokoontuvat 20.-23.8. Lestijärvellä sijaitsevaan Kuturantaan ja seuraavana viikonvaihteena Kuutamotreffeille Jämijärvelle, Mertiörantaan.

Petri Hartman muistelee unelmoineensa karavaanarielämästä jo pikkupoikana, jolloin katse kiinnittyi matkailuautoihin ja -vaunuihin sekä luonnonkauniilla paikoilla sijaitseviin leirintäalueisiin.

Aikuisena uskoon tullutta matkailuauton omistajaa alkoi kiinnostaa samanhenkisten seura.

– Uusi tulokas otettiin kristillisten karavaanareiden joukossa lämpimästi vastaan. Minusta tuntui siltä, että olin omieni seurassa ja niin lähdin seuraaviinkin tapahtumiin.

Nykyään Hartmanilla on asuntovaunu pysyvästi Iittalassa, Jalavanniemen leirintäalueella.

www.sfckristityt.net