Useissa kirkoissa hyväntekeväisyyskonsertteja Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi – esiintymässä monia tunnettuja artisteja

 

Helsingin tuomiokirkossa järjestetään Hyvyyden voima -hyväntekeväisyyskonsertti sunnuntaina 20.3. Kuva: Sari Savela

Ukrainalaisten hätä on saanut monet tahot järjestämään tukikonsertteja, joiden tuotoilla autetaan Ukrainan sodasta kärsiviä. Konsertteja järjestetään kirkoissa eri puolilla Suomea.

Helsingin tuomiokirkossa järjestetään sunnuntaina 20. maaliskuuta klo 18 Hyvyyden voima -hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyvät kuorot: Philomela, Tapiolan kuoro ja Ylioppilaskunnan laulajat. Konsertti on maksuton. Käsiohjelman ja konsertissa kerättävän kolehdin tuotot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta hätäapuna Ukrainaan.

Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä järjestetään maanantaina 21. maaliskuuta hyväntekeväisyyskonsertti Ukrainan tueksi klo 17.30 alkaen. Konsertissa esiintyvät Juha TapioPalefaceViitasen PiiaMarzi Nyman ja Ida Elina.  Helsingin piispa Teemu Laajasalo puhuu tilaisuudessa. Kolehti kerätään Ukrainan hätäapuun Kirkon ulkomaanavun kautta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Idea lähti siitä, kun vaimo heitti ajatuksen, että mitä jos tekisit saman kuin kuusi vuotta sitten. Silloin järjestin hyväntekeväisyyskonsertin Myyrmäen kirkkoon Syyrian hyväksi. Sama ajatus tällä kertaa. Laitoin sitten viestiä Juha Tapiolle, Viitasen Piialle, Marzille ja Iida Elinalle. Ajattelin, että he haluaisivat olla mukana tukemassa sodan uhreja ja samalla muistuttamassa rauhasta ja toivosta, konsertin puuhamies ja juontaja Ariel Neulaniemi kertoo.

Neulaniemi arvelee, että konsertti kirkossa on erityinen kokemus juuri nyt, kun ihmiset ovat saaneet parin viime vuodan aikana kuulla melko vähän elävää musiikkia.

– Samalla voimme osoittaa lähimmäisen rakkautta ukrainalaisille ja välittää toivoa, niin onhan se iso juttu.

– Toivon, että saisimme autettua yksittäisiä ihmisiä, on se sitten kenkiä jalkoihin, takkia päälle, lääkkeitä tai jotain muuta, se on se lähtökohta. Rohkaisen ihmisiä myös rukoilemaan ukrainalaisten ja Venäjän kansan puolesta.

Tampereen tuomiokirkossa järjestetään 1. huhtikuuta konsertti ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi. Ukraina on My Mind -konsertissa esiintyy lukuisia Tampereen musiikkielämässä aktiivisesti vaikuttavia muusikoita ja lauluntekijöitä. Tilaisuuteen osallistuu myös presidentti Tarja Halonen. Konsertissa esiintyy Amuri, Hot Heros, Pekko Käppi, Kielo Kärkkäinen, Janne Laurila, Laura Moisio, joku iiris, Gilbert Kuppusami, Toni Lahtinen sekä muusikot Matti Salo, kitara, ja Anna Pesonen, piano. Konsertin juontavat Karoliina Blackburn ja Sami Hintsanen. Konsertissa kerätyt vapaaehtoiset lahjoitukset ohjataan ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi sekä Tampereella että kriisialueella. 

Ajatus konserttiin tuli saksofonisti Sami Sippolalta, joka soittaa itse Hot Heros -triossa. Hän on aiemminkin esiintynyt tilaisuuksissa, joiden avulla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen, mm. ALEPPO!-konsertissa vuonna 2016, ja Musta aurinko nousee -konsertissa vuonna 2020, jolloin kerättiin lahjoituksia Tampereen seurakuntien Ruokapankille.

Sunnuntaina 3. huhtikuuta järjestetään Oulun tuomiokirkossa Apua Ukrainalle -hyväntekeväisyyskonsertti. Konsertissa esiintyvät Petrus Schroderus ja Oulunsalo Ensemble. Konsertin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan auttamiseksi. 

Tarkemmat tiedot eri kirkoissa ympäri Suomea järjestettävistä hyväntekeväisyyskonserteista löytyvät seurakuntien verkkosivuilta.