Urheilu ja teatteri rikastuttavat Raamattuopiston koulutusantia

 

Niko Ijäs johtaa Raamattuopiston uutta urheilulinjaa. Puolisonsa Marijan kanssa hän on ollut Mongoliassa Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa. Siellä tehtäviin kuului järjestää yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa tavoittavia tapahtumia, antaa arvokasvatusta sekä tarjota urheiluharrastusmahdollisuus niille, joilla sitä ei muutoin olisi. Kuva: Taneli Skyttä

Syksy toi uudet opintolinjat Suomen Raamattuopistoon, Kauniaisiin. Lukuvuoden mittaisella urheilulinjalla opiskelunsa on aloittanut 16 henkilöä ja teatterilinjalla 14. Raamattuopinnot kuuluvat opetukseen olennaisena osana.

– Urheilulinjan opiskelijoita yhdistävät usko ja sporttihenkisyys. Ryhmän koko on mielestäni oikein sopiva. Tämän joukon tarpeisiin ovat Kauniaisista järjestyneet hyvät liikuntatilat, kertoo vastaava opettaja Niko Ijäs.

– Lukuvuosi laajentaa ymmärrystä kristillisestä urheilutyöstä ja sen mahdollisuuksista sekä varustaa toimimaan johto- ja valmennustehtävissä. Vahvistamme jokaisen lahjoja ja kutsumusta erilaisiin urheilulähetystyön tehtäviin.

Opiskelijoina on eri-ikäisiä naisia ja miehiä, kilpa- ja harrastetasolla urheilevia.

Liikunnan ja pelaamisen lisäksi opiskelemme Raamattua sekä järjestämme tavoittavia liikuntatapahtumia yhdessä seurakuntien kanssa. Yhteydenotot ja kutsut yhteistyöhön ovat erittäin tervetulleita, Ijäs toteaa.

Uudenuutukaisella teatterilinjalla opiskelee 14 henkilöä. Urheilulinjan tapaan tämäkin koulutus kehittää yksilöllisesti mukana olevien kykyjä.

Pitkin lukuvuotta valmistuu pieniä ja isoja produktioita, joita teatterilinjalaiset tuovat myös suurempien yleisöjen eteen.

Vastaava opettaja Matti Halén kertoo, että opetuksessa painottuu kokonaisvaltainen kasvu esiintyjänä, teatteriesityksen valmistaminen sekä teatterin eri osa-alueiden ymmärtäminen osana kokonaisuutta.

Tunnit perehdyttävät myös esimerkiksi kehotietoisuuteen, ilmaisuun, improvisaatioon, performanssitaiteeseen, tilankäyttöön, hahmojen rakentamiseen ja esitysten valmistamisen prosessiin.

Teatterilinjan opiskelijoita voi nähdä esiintymässä mm. Maata näkyvissä -festareilla marraskuussa. Teatterilavalla nähdään silloin Iiris Aution ohjaama ryhmälähtöinen teos luottamuksesta.

Uutuuslinjojen vapaita opiskelupaikkoja voi vielä tiedustella linjavastaavilta.