Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Ulkoministeri Timo Soini vappupuheessa: Anteeksiantoa kannattaa treenata – KUUNTELE PUHE

 

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini puhui anteeksiannon puolesta Radio Dein järjestämässä vapputapahtumassa Helsingin Senaatintorilla.

Kristillisessä tapahtumassa Soinin suusta ei kuultu poliittista puhetta. Sen sijaan puoluejohtaja puhui rukouksen merkityksestä ja anteeksiannon vaikeudesta sekä kertoi rukoilevansa päivittäin.

– Se ei ole mikään sori, se ei ole mikään oho, vaan se on anteeksi. Kannattaa treenata, se tulee minultakin työläästi, Soini tunnusti.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Soini luki Senaatintorin puhujakorokkeella kolme rukousta. Hän päätti vappupuheensa presidentti Kyösti Kallion sodanajan rukoukseen vuodelta 1939.

– Se on väkevä ja voimakas vaikeiden aikojen rukous. On paljon toivottu, että voisin sen lukea ja ajattelin, että mikäpä siinä, Soini perusteli.

Ulkoministeri perusteli virallisen puheosuuden jälkeen Senaatintorilla myös runsaasti julkisuutta saanutta ratkaisuaan pitää poliittisten puheiden asemesta rukousta ja vakaumusta käsittelevä puheenvuoro kristillisen radiokanavan tapahtumassa.

– Halusin tehdä näin, kun pyyntö tuli. Ihmisen pitää kokeilla uusia asioita ja olla pikkuisen radikaali.

Soinin puhe ja kutsu Senaatintorille liittyi Radio Dein rukous-aiheiseen teemakuukauteen, joka päättyi Koko perheen vappu -tapahtumaan. Tapahtumassa pidettiin esillä Rukous Suomen puolesta -radio-ohjelmaa, joka kuullaan kanavalla suorana lähetyksenä tiistaisin kello 18. Ohjelmassa vierailee ihmisiä eri yhteiskunnan aloilta pohtimassa rukouksen merkitystä omassa ja kansakunnan elämässä. Koko perheen vappu -tapahtuma kokosi vappupäivänä Helsingin Senaatintorille viisituhatta osallistujaa.

Kommentoi puhetta Radio Dein Facebookissa

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)