Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Työnteko ei aina kannata

 

Kodinkoneen hajoaminen voi aiheuttaa työttömälle vaikean velkakierteen.

Helsingin Työttömät ry:stä kerrotaan, että moni työtön elää ulosottovelkojen takia kannustinloukussa.

Helsingin Työttömät ry:n viestintävastaava Mahmoud Afsmartousin mukaan yhä useamman työttömän ei yksinkertaisesti kannata ottaa pätkätöitä vastaan, sillä sosiaaliturvasta jää enemmän rahaa elämiseen.

”Ei mitään järkeä mennä töihin, näin sanovat ihan koulutetutkin ihmiset. Ei heitä tällä ulosottamisella mitenkään töihin kannusteta”, hän toteaa Ylelle.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Velkakierre vaikeuttaa elämää

Työttömän velkakierre voi alkaa esimerkiksi hajonneesta kodinkoneesta, jonka korjaamista varten nostetaan varojen puutteessa pikavippi. Korkeiden korkojen vuoksi pikavipit johtavat herkästi velkakierteeseen.

Matalapalkkaisen ja lyhytaikaisen työn tekeminen ei useinkaan ole velallisen näkökulmasta kannattavaa, sillä suuri osa palkasta menee ulosottovelkojen maksamiseen. Tämän vuoksi moni tyytyy sosiaaliturvan varassa elämiseen parempaan työtilaisuuteen asti.

”Jos menet töihin, sen pitäisi olla kannattavampaa kuin mitä saa sossusta. Työtä pitäisi olla tarjolla vähintään pariksi vuodeksi, jotta pääsisi velkaa edes lyhentämään” Afsmartous sanoo.

Lähde: Yle
Kuva: www.flickr.com / Eneas De Troya