Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Turun piispanvaali loka-marraskuussa

 

Turun tuomiokirkossa pidetään seuraava piispanvihkimys loppiaisena.

Turun piispanvaalin ehdokasasettelu alkaa 28. kesäkuuta. Varsinainen vaali käydään loka-marraskuussa. Virka tuli avoimeksi, kun sen edellinen haltija, piispa Kari Mäkinen, valittiin arkkipiispaksi. Arkkipiispa Mäkinen hoitaa toistaiseksi myös Turun piispan tehtäviä, kunnes seuraaja valitaan.

Piispanvaalien ehdokasasettelu alkaa 28.6. ja päättyy 30.8.2010. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli päätti istunnossaan 18.6.2010 Turun piispanvaalien toimittamisesta ja aikataulusta.

Ensimmäinen vaalikierros käydään torstaina 28.10. Ellei kukaan ehdokkaista saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaali torstaina 11.11.2010.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Uusi piispa aloittaa virassaan 1.1.2011, ja hänet vihitään virkaansa loppiaisena 6.1.2011 Turun tuomiokirkossa.

Vaalissa voivat äänestää Turun arkkihiippakunnan papit, lehtorit ja maallikkovalitsijat. Äänivaltaisia on yhteensä noin 870.

Maallikkovalitsijoita ovat hiippakunnasta valitut kirkolliskokouksen maallikkoedustajat, hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja maallikkojäsen sekä seurakuntaneuvostojen ja kirkkovaltuustojen valitsemat maallikkovalitsijat. Maallikoita on yhtä paljon kuin äänivaltaisia pappeja ja lehtoreita.