Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Turismi ampaisi uuteen ennätykseen Israelissa

 

Tel Avivin Rothschild Bulevardin kahvilat ovat saaneet nauttia ennätysmäisestä asiakasmäärästä. Kuva: Shutterstock

Israeliin saapui lokakuun aikana lähes puoli miljoonaa matkailijaa. Luku on suurin maassa koskaan mitattu luku yhden kalenterikuukauden aikana.

Israeliin saapui lokakuun aikana lähes puoli miljoonaa matkailijaa. Luku on suurin maassa koskaan mitattu luku yhden kalenterikuukauden aikana.

Israelin turistiministeriön tuoreesta raportista ilmenee, että maahan saapui lokakuun aikana 486 000 ihmistä. Luku on maan historian ennätys.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Vuoden alusta lukien Israeliin on lokakuun loppuun mennessä saapunut 3,4 miljoonaa turistia. Turistiministeriön mukaan matkailija viipyvät maassa keskimäärin kahdeksan päivää. Israelin taloutta turistit ovat lihottaneet noin 4,5 miljardilla eurolla.

Pyhäksi kaupungiksi nimetty Jerusalem kolmen maailman pääuskonnon historiallisine kohteineen houkuttelevat maahan runsaasti matkailijoita, mutta uskonto ei ole ainoa syy kasvaviin turistivirtoihin. Ensi vuonna maan matkailuennätykset saattavat rikkoutua uudelleen Israelin isännöidessä vuoden 2019 Eurovision laulukilpailua.

Euroviisut järjestetään ensimmäistä kertaa Jerusalemia maallistuneemmassa Tel Avivissa. Rannikkokaupunkiin odotetaan 1 500 toimittajaa ja kymmeniätuhansia turisteja.

Tel Aviv on Israelin taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Euroviisut järjestämällä kaupunki sanoo juhlistavansa moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta.

 

Aiheet

,