Tulkaa kaikki -liikkeen taustalle tukiyhdistys – tavoitteena samaa sukupuolta olevien parien asian vahvempi edistäminen

 

Keväällä 2018 pidetyssä kirkolliskokouksessa käytiin kiivasta keskustelua samaa sukupuolta olevien parien kirkollisesta vihkimisestä. Kuva Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Tulkaa kaikki -liikkeen taustalle on perustettu tukiyhdistys. Toiminnan jykevöittämisen tavoitteena on saada kirkolliskokoukseen mahdollisimman monta samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä kannattavaa edustajaa.

Valtakunnallinen Tulkaa kaikki -liike on saanut taustalleen tukiyhdistyksen. Tulkaa kaikki liikkeen tuki ry:n perustamiskokous pidettiin  Helsingissä kesäkuussa, ja tukiyhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin elokuun lopussa. Liike on perustettu vuonna 2005.

Tulkaa kaikki -liike on julkaissut kirkolliskokousvaaliohjelman 2020. Sen  mukaan liikkeen päätavoitteet kirkolliskokoukseen liittyen ovat kirkollinen vihkiminen samaa sukupuolta oleville pareille, luomakunnan varjeleminen, kirkon jäsenten vaikuttamisen tukeminen ja vastakkain asettelun vähentäminen kirkossa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yhdistyksen puheenjohtaja Arttu Lindrothin mukaan tukiyhdistyksen perustaminen mahdollistaa toiminnan kasvun kestävästi, kun viestinnästä, taloudenpidosta ja jäsenrekistereistä on määritelty selkeät vastuut.

”Samalla liikkeen toiminta jatkuu avoimena ja keveänä. Haluamme edelleen olla mahdollisimman matalan kynnyksen yhteisö”, toteaa Lindroth

Yhdistyksen tehtävänä on kampanjoida valtakunnallisesti erityisesti kirkollisissa vaaleissa ja tukea valitsijayhdistyksiä. Tukiyhdistys myös kouluttaa, tiedottaa ja järjestää keskustelutilaisuuksia. Tulevia vaalikampanjoita ja liikkeen viestintää rahoitetaan yhdistyksen jäsenmaksuilla.

“Koimme, että kirkolliskokousvaalien lähestyessä organisoituminen on paikallaan”, Lindroth kertoo.

Hänen mukaansa liike pyrkii siihen, että kirkolliskokoukseen saataisiin mahdollisimman paljon edustajia, jotka kannattavat samaa sukupuolta olevien parien kirkollista vihkimistä.