Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Tulisielu-koulu synnyttää uusia vastuunkantajia

 

Henna Saarinen odottaa innolla helmikuussa alkavaa Tulisielu-koulua ja että pääsee seuraamaan sitä prosessia, mikä opiskelijoissa käynnistyy. Tulisielu Q&A Helsingin keskustassa Sokoksen Coffee House 25.10. tiistaina klo 18. Kuva: Jouni Lehtonen

Ensimmäinen Tulisielu-koulu starttaa helmikuussa 2017. Sen ydintehtävä on auttaa nuoria aikuisia löytämään omaan uskonelämäänsä syvempi ulottuvuus, jossa haluaa antaa kaikkensa Jeesukselle koko loppuelämänsä ajan.

Tämä tarkoittaa elämänhistorian käsittelemistä, kutsumuksen syttymistä täyteen liekkiin ja johtajuustaitojen kehittymistä.

– Tavoitteemme on poistaa kuilua nuoren ja vanhan sukupolven väliltä. Siinä ihmissuhteet ovat avainasemassa. Seurakuntayhteydestä etääntyminen aiheuttaa usein sen, että uskonelämä laimenee. Kun Jeesus tekee jotain ihmisen sydämessä, hän alkaa rakastaa. Rakastavia nuoria aikuisia palaa seurakuntiin, joista eivät ehkä aiemmin löytäneet paikkaansa, Tulisielu-koulun johtaja ja Vapaakirkon pastori Henna Saarinen kertoo.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Unelma syntyi omasta muutoksesta

Henna Saarinen opiskeli kolmessa eri raamattukoulussa yhteensä 14 kuukautta.

– Sain paljon palautetta minussa raamattukoulun aikana tapahtuneesta muutoksesta. Osa myös ihmetteli, mitä minulle oli tapahtunut. Tajusin, että se kokemus oli henkilökohtaisen uskoni kannalta niin merkittävä, että halusin muidenkin kokevan saman. Kokemus herätti minussa myös halun palvella Jeesusta. Näiden kymmenen vuoden ajan unelma opetuslapseuskoulun perustamisesta on elänyt sisimmässäni, Saarinen kertoo.

Saarinen on tunnistanut nuorissa aikuisissa vahvaa pioneerihenkisyyttä, jota koulu voi olla ruokkimassa.

– Nuorille aikuisille täytyy tarjota jotain, mikä liikkuu. Jos tarjolla on vain jämähtänyttä kulttuuria, he lähtevät. Anna heille vastuuta ja anna mahdollisuuksia.

Mikä ihmeen Tulisielu-koulu?

Tulisielukoulu on opetuslapseuskoulu 18–30+ -vuotiaille nuorille aikuisille, jotka haluavat oppia ajattelemaan itse.

–  Jos haluat päästä pitkälle Jeesuksen kanssa, kasvaa johtajuudessasi, erottaa syvällistä aikaa jumalasuhteellesi, löytää kutsumuksesi ja lahjasi sekä elää yhteisössä, tämä on sinun paikkasi. Hengellisen pääoman lisäksi koulussa muodostetaan elämänmittaisia ystävyys- ja yhteistyösuhteita, Saarinen kuvailee.

Opintoihin kuuluu myös viikoittaiset käynnit seurakunnassa.

– Haluamme totuttaa opiskelijat seurakuntayhteyteen ja sen merkitykseen, jotta heille opetuslapseuskoulun aikana muodostuisi rutiini kirkossa käymiseen ja haluaisivat sitoutua käymään myös omassa kotiseurakunnassaan koulun päätyttyä.

Tulisielukoulun pituus on yhteensä neljä kuukautta. Siihen sisältyy 12 viikon teoriajakso ja sen aikana myös seurakuntapalvelua, 2,5 viikon mittainen lähetysmatka sekä päätösviikko Kiponniemessä.

Tulisielukoulun henkilökuntana toimii tiimi, joka palvelee opiskelijoita koko koulutuksen ajan. Tiimiläiset ovat tulisieluisia nuoria aikuisia, jotka ovat itse käyneet samantyyppisen prosessin läpi jossakin raamattukoulussa. Ensimmäisessä tiimissä ovat mukana Matti ja Minttu Talja, Aleksi Oksanen, Teresa Harju, Emmi Hämäläinen sekä Jesaja ja Jenni Kärkkäinen. Lisäksi mukana on eri ylistyksenjohtajia eripituisia jaksoja sekä aktiokoordinaattorit Rebekka ja Roni Zidbeck.

Koulun opettajat tulevat eri kirkkokunnista ja edustavat laajasti Suomen kristillistä kenttää. Jokaisen sydämessä on palava halu palvella ja varustaa nuoria aikuisia sillä viisaudella, jota heille on karttunut.