Hyväntekeväisyyskonsertteja ja rauhanmarssi Syyrian tueksi

 

Tommi Kalenius on yksi Myyrmäen tukikonsertin esiintyjistä. Kuva Sari Savela

Pääkaupunkiseudulla järjestetään kaksi hyväntekeväisyyskonserttia ja rauhanmarssi Syyrian tueksi YK:n päivänä 24.10. Konserteilla kerätyt tuotot välitetään kriisialueille muun muassa Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran kautta.

Ainoa keino syyrialaisten kärsimyksen lopettamiseksi on sodan pysäyttäminen. Siksi Helsingissä marssitaan rauhan puolesta YK:n päivänä 24. lokakuuta. Rauhanmarssi lähtee kello 17 Rautatientorilta ja etenee Senaatintorille. Siellä muodostetaan torinkokoinen elävä rauhanmerkki, jota varten toivotaan osallistujien ottavan mukaansa kynttilöitä.

Marssin jälkeen järjestetään tukikonsertti syyrialaisten puolesta. Konsertti alkaa kello 19 Circuksessa Helsingissä (Salomonkatu 1–3). Esiintyjälista julkaistaan myöhemmin. Konsertilla kerätään varoja ulkoministeriön kumppanuusohjelmassa mukana oleville avustusjärjestöille, jotka toimivat Syyriassa. Yksi näistä järjestöistä on Suomen Lähetysseura.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Syyrian julma sisällissota on kestänyt jo yli viisi vuotta. Sen aikana on kuollut yli 430 000 ihmistä. Yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut pakenemaan kodeistaan Syyrian sisällä tai sen rajojen ulkopuolelle. Tule mukaan marssimaan ja vaatimaan loppua sodalle. Marssin järjestävät toivovat, että viesti leviää ja myös muissa maissa kansalaiset vaativat hallituksiaan tekemään kaikkensa Syyrian sodan lopettamiseksi.

Konsertti myös Myyrmäen kirkossa

Myyrmäen kirkossa järjestetään maanantaina 24.10. klo 18 hyväntekeväisyyskonsertti Syyrian sodan uhrien auttamiseksi. Konsertissa esiintyvät JippuJukka LeppilampiTommi Kalenius ja pop-jazz-kantelisti Ida Elina.

Illan juontaa konsertin puuhamies, Radio Dein aamujuontaja ja muusikko Ariel Neulaniemi.

Illassa tullaan kuulemaan videotervehdys Syyriasta. Siitä vastaa Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän ohjelmajohtaja Olli Pitkänen.

Konsertissa kerätään kolehti Syyrian sodan uhrien ja sodasta kärsivien auttamiseksi. Konsertin tuotto välitetään kriisialueelle Kirkon Ulkomaanavun kautta. Konserttiin ei ole erillistä pääsymaksua. Jokainen voi lahjoittaa Syyrian sodan uhrien hyväksi haluamansa summan.

Konsertista aloitteen tehnyt Ariel Neulaniemi oli miettinyt pää kuumeisena, miten hän voisi tehdä jotakin, millä olisi edes vähän vaikutusta.

– Pelkkä asiasta puhuminen ja rukoileminen eivät tuntuneet riittävän. Samaan aikaan uutiskuvat ja tieto siitä, että siellä on pieniä lapsia pommitusten keskellä, kalvoivat sydäntä, Neulaniemi kertaa.

Martinlaaksossa asuva Neulaniemi ehdotti konsertin järjestämistä Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntiselle, joka tarttui ideaan. Neulaniemi pyysi mukaan muusikot, jotka lähtivät esiintymään ilmaiseksi.

Monien Suomen kirkkojen kellot soivat Aleppon ja Syyrian sodan uhreille 24.10. saakka, jolloin vietetään sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivää että YK:n päivää. Myös Myyrmäen kirkossa soitetaan kelloja päivittäin. Konsertti alkaa lasten hautajaisissa käytettävien saattokellojen soitolla.

 

 

Aiheet